Cum iti dai seama ca masina ta are nevoie de incarcari cu freon auto?

By | octombrie 15, 2020

E foarte simplu pentru un sofer sa isi dea seama ca masina lui are nevoie de incarcari cu freon auto, prin simplul fapt ca autoturismul inceteaza sa mai sufle aer rece. Este foarte important ca aceasta defectiune sa fie remediata, deoarece in zilele calduroase de vara, sistemul defect poate afecta mai mult sau mai putin abilitatile de condus ale soferului.

Pentru unii oameni, aerul conditionat a devenit esential in casa si in masina. In timpul vremii fierbinti, care poate aparea in orice moment al verii, aerul conditionat al masinii trebuie sa fie functional si sigur. Este chiar esential acest lucru. www.nordgarage.ro sustine faptul ca neglijarea poate duce la defectiuni, dar si la ruperea interioara, care poate fi foarte costisitoare.

Cel mai frecvent motiv pentru care aerul conditionat nu mai merge este o scurgere de gaz freon. Cand se intampla acest lucru, soferii trebuie sa rezolve problema cat mai repede. Profesionistii de la service auto în Bucuresti vor gasi imediat eventualele scurgeri de freon si vor repara imediat defectiunea.

Cand trebuie sa verifici daca masina are nevoie de incarcari cu freon auto?

Verificarea sistemului de aer conditionat: in fiecare an. Ideal este sa se realizeze verificarea inainte de sezonul estival, cand este prezenta caldura mare.

Exista o multime de lucruri in spatele butonului de aer conditionat. Pentru a opera aerul conditionat, un set de piese si echipamente functioneaza simultan. Sase lucruri sunt esentiale pentru ca aerul conditionat sa functioneze:

Service auto în Bucuresti | Incarcari cu freon auto | NordGarage.ro

service auto în Bucuresti

  • Condensatorul transforma agentul frigorific dintr-un gaz in stare lichida si disipa caldura;
  • Compresorul comprima agentul frigorific;
  • Lichidul frigorific (R-134a) este utilizat pentru transportul caldurii si nu poate fi manipulat fara autorizatie;
  • Regulatorul masoara si controleaza presiunea lichidului;
  • Evaporatorul aduce caldura agentului frigorific;
  • Deshidratatorul este utilizat pentru a elimina impuritatile si a separa umiditatea continuta in fluidul R-134a.

Fie ca este vorba de o scurgere sau o alta defectiune, masina trebuie verificata pentru a evita o explozie in interior. Soferii trebuie sa se gandeasca la asta, deoarece pretul pentru o reparatie completa este destul de mare, in functie de modelul masinii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.