Cum pot juca un meci de squash

By | martie 30, 2017

Un sport relativ recent din tara noastra cuprinde tot mai multi pasionati de miscare, distractie si voie buna. Jocul de squash, caci despre acesta este vorba implica utilizarea tuturor muschilor din corp, concentrare si atentie sporita. In continuare va vom prezenta cateva detalii esentiale legate de practicarea acestui sport revolutionar care a fost votat pe primul loc de revista Forbes in categoria “sport pentru sanatate”. In primul rand jocul de squash implica utilizarea unei rachete de catre jucatori.

Meciul poate fi desfasurat la simplu, situatie in care sunt implicati doi jucatori sau la dublu, cand sunt implicati patru jucatori. Odat ace mingea este servita, jucatorii trebuie sa continua sa loveasca mingea catre peretele frontal, sub linia de margine. Jocul de desfasoara intr-un spatiu cu patru pereti inalti, iar mingea utilizata in timpul jocului este confectionata din cauciuc. Mingea poate fi lovita si in peretii laterali in orice moment al jocului, atat timp cat lovitura este efectuata in limitele impuse de marcajele aflate pe perete. Mingea poate cadea doar o singura data pe suprafata de joc (pe podea) , iar jucatorii se pot deplasa oriunde in perimetrul de joc. Pentru a se contabiliza castigatorul sau castigatorii unui meci, acestia trebuie sa castige cel putin doua din trei runde sau trei din cinci runde.

Fiecare etapa a jocului este jucata la 11 puncte, iar jucatorul sau echipa care inregistreaza primii cele 11 puncte castiga prima partida. In cazul in care meciul ajunge la egalitate, jocul se continua pana cand un jucator va conduce meciul cu doua puncte. Pentru a intelege cel mai bine mecanismul de joc al acestui sport va invitam sa participati la un meci la arena de squash din Bucuresti. Pentru a afla mai multe detalii despre sala de squash va invitam sa accesati site-ul www.aerosquash.ro. De aici veti afla toate informatiile necesare practicarii acestui sport.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.