Cum putem realiza usor izolatia fonica a apartamentului nostru

By | noiembrie 11, 2015

Termoizolatie

Pentru ca viata la bloc devine adeseori neconfortabila din cauza diferitelor activitati ale vecinilor, care se desfasoara la cele mai nepotrivite ore, atunci cand ne dorim sa ne odihnim, incepem sa ne gandim din ce in ce mai mult la o metoda de izolatie fonica. Chiar daca constructia initiala nu beneficiaza de asa ceva, asta nu inseamna ca este imposibil sa intervenim noi in acest sens. Datorita materialelor nou aparute, care se monteaza cu usurinta, putem sa realizam noi insine aceasta lucrare, iar rezultatul va fi unul foarte multumitor.

Astfel, avem la dispozitie o mare diversitate de solutii pentru a realiza acest lucru. Cea mai comuna metoda consta in amplasarea deasupra planseului a unui strat de vata minerala bazaltica, peste care vom adauga placi din gips carton, apoi finisajul final al pardoselii (parchet, placi ceramice etc.). Aceasta este si cea mai ieftina solutie si relativ usor de montat, care va functiona foarte bine si ca termoizolatie.

Mai putem folosi in acest scop sisteme prefabricate, care pot fi folositi atat pentru captusirea peretilor, cat si a planseelor. In componenta lor intra materiale speciale fonoizolante, care sunt usoare si nu incarca in mod excesiv sistemul structural al cladirii.

Pluta este si ea folosita in acest scop. De diferite grosimi, o putem cumpara la suluri, sau placi si putem captusi cu aceasta orice zona a casei.

Pentru orice informatii suplimentare in domeniul izolatiilor, intra pe site-ul hidroizolatii-conduraru.ro, unde vai gasi toate datele despre Conduraru Grup, o companie cu multa experienta in acest domeniu, care te poate ajuta sa alegi cele mai bune solutii pentru casa ta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.