De ce poarta igienistii uniforme medicale?

By | iunie 13, 2018

Igienistul dentar este un profesionist din domeniul sanatatii orale, responsabil pentru prevenirea si tratarea bolilor orale. Desi este o meserie noua in domeniu, aceste persoane trebuie sa fie acreditate in munca pe care o presteaza, ceea ce necesita absolvirea unui curs de igienist la nivel universitare sau postuniversitar  si promovarea unui examen.

Spre deosebire de asistentii dentari, care isi indeplinesc sarcinile, in general, sub supravegherea directa a unui stomatolog licentiat, igienistii isi fac munca independent, de cele mai multe ori in colaborare cu un medic stomatolog.

Igienistul este o parte a echipei stomatologice dintr-un cabinet dentar. Munca acestuia elimina o povara considerabila din ceea ce facea stomatologul pana la acreditarea meseriei de igienist, fapt care ii permite dentistului sa se ocupe in detaliu de proceduri mult mai avansate. Prin urmare, munca de baza a igienistilor ramane consilierea pacientilor cu privire la o buna igiena orala si o alimentatie sanatoasa, curatarea profesionala a dintilor, aplicarea agentilor de albire dentara supravegheata si multe alte proceduri care nu impun interventii stomatologice complexe.

De multe ori oamenii tind sa-i confunde pe igienisti cu stomatologii, tocmai pentru ca se ocupa de dinti si poarta uniforme medicale. Uniformele medicale, in cazul igienistilor, ca si in cazul celorlalti specialisti din cabinetul stomatologic, este acela legat de igiena, finante si aspect profesional.

Marea majoritatea a scrub-urilor medicale sunt rezistente in fata bacteriilor deoarece au proprietati antimicrobiene, sunt tratate prin diverse proceduri, tehnici si tehnologii, motiv pentru care protejeaza foarte bine impotriva contactarii si transmiterii bacteriilor si microbilor catre pacienti. Este o alegere ideala ca un igienist sa poarte uniforma la locul de munca. Avand in vedere motivele mentionate, un specialist in domeniul sanatatii nu ar trebui sa poarte hainele personale la locul de munca, ci doar uniforme antibacteriene care sa-l protejeze pe el insusi, pacientii sai, dar si persoanele dragi cu care intra in contact.

Se stie ca hainele sunt un bun prilej ca specialistii sa simta ca apartin unei anumite clase sociale, unui anumit loc de munca sau unei anumite meserii. Uniformele fac ca un igienist sa arate ca este profesionist in domeniul lui, ceea ce ii ofera o anumita satisfactie.

Uniforme medicale | doctoriq.ro

Fie ca sunteti igienist, stomatolog sau asistent medical, accesati https://doctoriq.ro/ si alegeti cele mai calitative uniforme pentru stomatologie disponibile.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.