Decoratiunile in marmura, o tendinta sic care a devenit atemporala

By | martie 2, 2020

Sezon dupa sezon, decoratiunile in marmura continua sa predomine in tendinte fiind extrem de elegante. Acestea pot fi incadrate in majoritatea incaperilor atat timp cat completeaza stilul ales fara a genera mari discrepante din punct de vedere estetic. Daca marmura evoca adesea frig si austeritate, pentru decoratiunile interioare aceasta poate fi asociata cu culori bogate si materiale calde.

Folosit pentru durabilitatea sa incontestabila, nuantele cromatice moi si contrastul sau natural, marmura este sinonimul absolut al luxului si al elegantei. Civilizatiile din toate timpurile au putut sa profite de acest material de exceptie, recunoscut pentru calitatile sale unice.

Marmura este o roca metamorfica folosita de mii de ani in industria constructiilor. Fiecare bucata de marmura este diferita, iar varietatea venelor si diversitatea culorilor constituie criteriile care diferentiaza o piesa de marmura. Placile pot avea un aspect uniform sau mai putin uniform, in funcție de tipul si calitatea marmurii cumparate, majoritatea avand o paleta de culori uniforma cu dungi moi.

Cum pot fi integrate decoratiunile in marmura

  • Acest material cu design contemporan poate fi gasit in diferite culori si poate avea un loc incontestabil in orice incapere. Spre exemplu, masa de cafea din marmura, care a devenit un clasic in sufragerie, dar nu numai. Mai mult decat oricand, acest material a ajuns o tendinta atemporala si devine esential pentru decorarea interiorul locuintei. Asadar, fara alte detalii, oamenii ar trebui sa isi indrepte atentia catre o selecție de piese de marmura care vor transforma casa intr-un cocon sofisticat si elegant.
  • In prezent, marmura nu se mai limiteaza la podele, bucatarii sau seminee, devine discreta si patrunde in sfera decorativ. Elementele astfel concepute sunt de un minimalism absolut care se imbina perfect intr-un spatiu cu materiale calde precum lemnul si pielea. Marmura se amesteca in mod natural in decor si se adapteaza fara probleme tuturor tipurilor de stiluri datorita diversitatii infinite a nuantelor sale cromatice. Indiferent daca interiorul este elegant si foarte modern sau ultra clasic, marmura aduce instantaneu sobrietate si rafinament decorului. Ideal pentru sfesnice, lampi si vase, marmura sparge codurile si poate fi inclusiv fixata pe pereti cu rafturi sau tapet sau se aplica pe mese mici sau mari.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.