Diagnosticarea durerii dintilor

By | iulie 30, 2015

O durere a dintilor nu este absolut deloc placuta, insa mai infricosator este atunci cand nu ai habar care este cauza acestei dureri. Durerea dintilor poate fi descrisa ca orice durere, in / si / sau in jurul unui dinte. Dintii pot fi sensibili la temperaturi scazute sau ridicate, la muscaturi sau mestecaturi.

Medicul dentist are mai multe metode pe care le foloseste pentru a determina cauza durerii. In primul rand, el te va intreba care sunt sensibilitatile pe care le simtiti si durata durerii. Este sensibil la frig sau la caldura, doare cand mancati, va treziti in mijlocul noptii din cauza durerii?

De asemenea, un stomatolog Bucuresti de la www.velvetdent.ro iti poate face si o radiografie pentru a verifica eventuale abcese, carii, sau alte probleme ascunse. Pe langa aceasta, mai exista si alte teste pe care un dentist le poate face pentru a diagnostica problema. Astfel de teste include si apasarea usoara pe anumite zone ale dintelui pentru a identifica locatia exacta a durerii sau un test de presiune a muscaturii, folosind un bat special pentru muscat sau un obiect din bumbac pentru a determina din ce zona a dintelui vine durerea. Totodata mai este folosit si testul de aer rece, care foloseste un curent usor de aer rece suflat direct pe diferite zone ale dintelui pentru a afla de unde provine sensibilitatea.

Odata ce medicul dentist a diagnosticat cauza durerii dintilor dumneavoastra, acesta va va explica ce tratament poate fi folosit pentru a rezolva problema, si, eventual, va poate prescrie si o reteta pentru medicamente care sa va ajute in ameliorarea simptomelor. Desigur, daca o durere este lasata netratata, simptomele se pot agrava in timp si adio albire dentara.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.