Filmele lui Quentin Tarantino – niste clasice ale culturii populare

By | mai 10, 2022

Quentin Tarantino este unul dintre cei mai apreciati regizori, al zilelor noastre, cunoscut de asemenea si pentru maniera sa de a scrie scenarii cat mai sangeroase. Iata toate operele scrise si regizate de acesta, in ordinea aparitiei:

1.Reservoir Dogs (1992)

Cand un simplu jaf de bijuterii esueaza groaznic, infractorii supravietuitori incep sa suspecteze ca unul dintre ei este informator al politiei.

2.Pulp Fiction (1994)

Vietile a doi asasini ai mafiei, a unui boxer, a unui gangster si a sotiei sale, precum si a unei perechi de banditi dintr-un restaurant se intrepatrund in patru povesti despre violenta si rascumparare.

3.Jackie Brown (1997)

O stewardesa cu trecut infractional este prinsa de FBI pentru contrabanda. Sub presiunea de a deveni informator impotriva traficantului de droguri pentru care lucreaza, ea trebuie sa gaseasca o modalitate de a-si asigura viitorul fara a fi ucisa.

4.Kill Bill: Vol. I (2003) & Kill Bill: Vol II (2004)

Ambele volume trebuiau sa fie lansate ca un singur film, dar avand o durata de peste patru ore, s-a decis sa fie separate in doua parti distincte. Dupa ce se trezeste dintr-o coma de patru ani, o fosta asasina se razbuna pe vechea ei echipa, care a tradat-o.

5.Death Proof (2007)

Doua grupuri de femei sunt urmarite in zile diferite de un cascador plin de cicatrici, care isi foloseste masinile sale de cascadorii pentru a-si pune in aplicare planurile criminale.

6.Inglourious Basterds (2009)

In Franta ocupata de nazisti in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, un plan de asasinare a liderilor naziști de catre un grup de soldati americani evrei, coincide cu planurile razbunatoare ale proprietarei unui teatru.

7.Django Unchained (2012)

Cu ajutorul unui vanator de recompense german, un sclav eliberat porneste sa-si salveze sotia de un proprietar de plantatie brutal, din Mississippi.

8. The Hateful Eight (2015)

In toiul unei ierni din Wyoming, un vanator de recompense si prizonierul sau se adapostesc intr-o cabana locuita de numeroase personaje nefaste.

9.Once Upon A Time… in Hollywood (2019)

Un fost star de televiziune și dublura sa se straduiesc sa atinga faima și succesul in ultimii ani ai Epocii de Aur a Hollywood-ului, în Los Angelesul anului 1969.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.