Ce sunt calculatoarele refurbished si prin ce se caracterizeaza acestea?

By | aprilie 27, 2022

Persoanele care sunt in cautarea unor preturi bune pentru echipamente IT performante sunt la curent cu toate metodele de obtinere a acestora. Unul dintre cele mai recente astfel de concepte si care este insa mai putin cunoscut in randul oamenilor obisnuiti este cel de calculatoare refubished.

Desi acestea sunt confundate adesea cu calculatoarele second-hand, exista deosebiri importante intre cele doua categorii de produse, de care oamenii tin cont atunci cand au nevoie de un nou computer.

Ce sunt calculatoarele refurbished?

Calculatoarele refurbished sunt computere IT care au un grad mic de uzura, dar care au trecut printr-un amplu proces de reconditionare, astfel incat la final sa fie similare computerelor noi, atat in ceea ce priveste aspectul estetic, dar si performantele.

Diferenta principala dintre cele doua categorii este insa pretul, care poate fi cu pana la 30-40% mai mici la echipamentele refurbished decat in cazul celor noi. Astfel ca cei care cauta calculatoare ieftine, dar performante, pot alege cu incredere calculatoarele refurbished.

Calculatoare refubished | Calculatoare ieftine | It-Sh.ro

calculatoare refubished

In ceea ce priveste diferentele dintre refurbished si second-hand, echipamentele reconditionate sunt, de obicei, din generatii noi, a caror performanta este la nivelul echipamentelor existente pe piata, pe cand cele second-hand provin din generatii mai vechi. Prin urmare si performantele sunt mai ridicate in cazul echipamentelor IT refurbished decat in cazul celor „la mana a doua”.

In ce consta procesul de reconditionare a calculatoarelor refurbished?

In general, echipamentele IT refurbished provin din leasing-uri, stocuri prea mari sau din showroom-uri. Acestea sunt cumparate de dealeri autorizati de echipamente si componente IT second-hand si refrubished, care le verifica si reconditioneaza, apoi le pun la vanzare.

Un astfel de dealer este si magazinul online It-Sh.ro, care are o echipa pregatita pentru reconditionarea echipamentelor IT. Acestea sunt curatate atat in ceea ce priveste praful si murdaria, cat si datele sau informatiile pe care le contin, dezasamblate, reparate si asamblate la loc, in unele situatii fiind instalate chiar si software-urile.

Astfel ca dupa ce trec si de controlul calitatii, computerele refurbished pot fi puse la vanzare, la preturi avantajoase, desi performantele sunt similare celor ale produselor noi de pe piata.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.