Intretinerea gradinii: greseli de evitat

By | noiembrie 16, 2020

Intretinerea gradinii nu este intotdeauna usoara pentru un gradinar amator sau chiar pentru unul experimentat. Iata cateva greseli de evitat:

  • Necunoasterea compozitiei solului

Analizarea solului este un pas important pentru mentinerea cu succes a unei gradini. Acest pas va permite cunoasterea diferitelor caracteristici ale solului astfel, persoanele pot oferi solutii adecvate pentru ingrijire. In plus, aceasta analiza le permite sa stie ce plante sunt potrivite si care nu.

Mai mult, prin cunoasterea naturii solului, se pot stabili rutine de intretinere adecvate, si anume tipul de ingrasamant care va fi utilizat, frecventa de udare, precum si viteza de dezvoltare a plantelor.

  • Udarea incorecta a plantelor

Ar trebui sa se stie ca nevoile de apa ale plantelor nu sunt similare. In general, plantele proaspat plantate necesita udari abundente. Pentru alte plante, udarea la amurg este preferata. Utilizarea udarii automate este de asemenea o optiune care economiseste si apa.

  • Fertilizarea in exces

Un exces de ingrasamant nu va permite plantelor sa creasca rapid, dimpotriva. De fapt, o supradoza de ingrasamant poate duce la uscarea acestora. In plus, un exces de ingrasamant si de apa duce la cresterea buruienilor cu o viteza uluitoare.

  • Neglijarea buruienilor

Lasarea buruienilor sa creasca in gradina este o greseala uriasa. Acestea pot sufoca rapid plantele, deoarece se inmultesc foarte repede. Indepartarea manuala este ideala, deoarece acest proces scoate complet radacinile buruienilor.

  • Plantarea in afara sezonului

Plantarea in afara sezonului este inutila. Sa nu se creada ca, cu putin noroc, soiul se va dezvolta – pentru ca nu este asa. Cresterea plantelor este legata de conditiile climatice, deci daca pamantul nu este suficient de cald, daca atmosfera nu este suficient de umeda, planta nu va creste.

  • Alegerea gresita a locului plantarii

Este de preferat alegerea unei locatii unde terenul va fi usor de lucrat. De exemplu, trebuie evitata plantarea langa un copac, deoarece radacinile acestuia ii vor impiedica pe ingrijitori sa sape. De asemenea, sunt preferate locatiile insorite, dar nu in plin soare – ideal ar fi o expunere la sud-vest.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.