Locuri frumoase si bune de vizitat in Sicilia

By | iunie 8, 2021

Pe varful „cizmei” italiene se afla Sicilia, cea mai mare insula din Marea Mediterana. Accesata cu usurinta prin zboruri directe din majoritatea oraselor europene sau cu autobuzul sau feribotul din alte destinatii din Italia, Sicilia este destinatia perfecta pentru cei care cauta plaje curate, mancare uimitoare si un gust al culturii italiene autentice.

Daca turistii doresc sa viziteze intreaga insula, atunci inchirierea unei masini este, fara indoiala, cel mai bun mod de deplasare. Acest lucru le ofera posibilitatea de a vizita destinatiile de pe traseele stabilite. Cu toate acestea, insula si majoritatea locurilor pot fi accesate cu usurinta cu autobuzul public sau cu trenul, cu ceva mai multa planificare.

  • Palermo

Palermo este capitala regionala a Siciliei si se mandreste cu un aeroport international. Daca se zboara catre Sicilia, atunci se va ajunge fie aici, fie in Catania.

Asezat in mijlocul coastei de nord, Palermo este un oras autentic si oarecum pietros, care nu este adaptat turistilor, dar ofera in schimb un gust al vietii siciliene locale. Fie ca se doreste o bere locala, cocktailuri la moda sau muzica live, exista cate ceva pentru fiecare aici.

  • Cefalu

Cefalu este un mic oras fermecator de pescari care merita cu siguranta o vizita. Cu cladiri varuite in alb, asezate deasupra apei albastre limpezi si barci de pescuit colorate, Cefalu este ca o imagine de carte postala. Cu o plaja de nisip populara si mici strazi pietruite, captusite cu magazine, cafenele si restaurante, Cefalu este un loc unde turistii se pot relaxa.

  • San Vito Lo Capo

La vest de Palermo se afla orasul litoral San Vito Lo Capo. Popular printre turistii italieni care cauta o vacanta pe plaja, San Vito se mandreste cu una dintre cele mai bune plaje cu nisip de pe insula.

  • Insula Favignana

Printre Insulele Egadi se afla Insula Favignana, un loc popular pentru o excursie de o zi si usor accesibil cu feribotul din Trapani.

Favignana este cunoscuta pentru ca are unele dintre cele mai limpezi si mai albastre ape din Sicilia, iar cel mai bun mod de a explora plajele si cele mai bune locuri de inot este inchirierea unei biciclete pentru a merge in jurul insulei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.