Situatiile care impun extractii dentare si influenta asupra sanatatii

By | iunie 11, 2021

Cu toate ca preventia trebuie sa fie prima masura luata de fiecare individ in cazul sanatatii, in general, si al sanatatii dentare, in special, exista situatii in care este necesara recurgerea la extractii dentare. Aceasta este o interventie chirurgicala prin care se indeparteaza un dinte afectat.

Insa, aceasta ar trebui sa fie ultima solutie pentru rezolvarea unor probleme stomatologice cu care se confrunta o persoana, deoarece este foarte important ca aceasta sa isi pastreze dintii naturali. Rolul extractiei dentare este de a opri raspandirea infectiei de la dintele afectat la ceilalti dinti, dar si pentru a preveni aparitia bolilor parodontale.

In prezent, extractiile dentare se realizeaza mult mai usor de catre medicii stomatologi de la cabinetul PlazaDent.ro multumita priceperii acestora si evolutiilor tehnologiei moderne, care permite realizarea interventiei cu inconveniente minime pentru pacienti si, de obicei, cu ajutorul anesteziei locale.

Situatii in care se impune extractia dentara

Pastrarea dintilor naturali este importanta pentru sanatatea cavitatii bucale si, implicit, pentru intregul organism. Totusi, exista si situatii cand aceasta reprezinta singura solutie pentru a inlatura durerile acute si infectia dentara de la un pacient. Aceste situatii pot fi:

  • carii profunde, care afecteaza atat nervul, cat si coroana, si care nu permit recuperarea prin reconstructie;
  • dinti fracturati sau luxati care nu mai pot fi reconstruiti;
  • dinti afectati de parodontoza si care nu mai pot fi salvati prin interventii specifice;
  • gangrene locale grave, care se pot transforma in alte afectiuni grave ale danturii;

Dentist din drumul Taberei | Extractii dentare | PlazaDent.ro

dentist din Drumul Taberei

  • infectii puternice, care au ajuns pana la os si are pot afecta si dintii invecinati;
  • extractia de corectare a pozitionarii unui dinte, in cazul dintilor crescuti suprapusi;
  • in cazul infectiilor provocate de dintii inclusi – dintii definitivi care nu au erupt, ci s-au dezvoltat la nivelul oaselor maxilare.

Cu toate acestea, medicul dentist din drumul Taberei, cum sunt cei de la Plaza Dent, avertizeaza ca desi in unele cazuri extractia dentara este recomandata, aceasta poate cauza si o serie de complicatii, cum ar fi migrarea dintilor din jurul locului ramas gol in urma extractiei. Aceasta migrare poate determina probleme ale articulatiei maxilare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.