Principalele diferente si utilizari al unui cablu UTP vs FTP

By | ianuarie 28, 2020

In ultimul timp, tehnologia a avansat extrem de mult, de aceea existenta unui cablu UTP este extrem de apreciata de specialisti. Tehnologia moderna permite utilizarea cablurilor ce realizeaza sarcini simple, dar si complexe, atat pentru networking, cat si pentru alte domenii. Specialistii companiei Smd-plus.ro recomanda utilizatorilor sa cunoasca principalele diferente intre cele mai cunoscute tipuri de cabluri pe care le au in oferta, astfel incat sa poata fi utilizate in activitatile lor.

Ce este un cablu UTP si la ce foloseste?

Cablurile UTP sunt folosite pentru networking si sunt sisteme formate din patru perechi de fire de cupru care sunt legate printr-un tub de incasare. Acestea sunt folosite pentru conectarea mai multor dispozitive. Modelele de cabluri au fiecare pereche rasucita incastrata in interiorul unui tub fara protectie. Cea mai populara metoda de cablare din ziua de astazi este reprezentata de modele de cabluri UTP.

Cablurile UTP sunt usor de gasit, rapide, incadrate in diferite categorii, ieftine si pot fi utilizate cu succes in sistemele de internet, fara a fi necesara impamantarea. Cablurile sunt expuse interferentei frecventei radio si electromagnetice, precum si frecventei cauzata de microunde. Pe de alta parte, un cablu FTP transmite semalele mult mai eficient decat cel UTP si are o protectie mult mai buna impotriva interferentelor electromagnetice. Mai mult decat atat, cablurile FTP sunt formate din patru perechi de fire torsadate, invelite cu o folie exterioara ce are ca si scop protejarea impotriva interferentelor externe.

Cablurile FTP se folosesc pentru transmisia de date, avand lungimi care pot atinge 100 de metri. Aceste produse rezista in conditii meteo extreme si se intrebuinteaza in cadrul retelelor de calculatoare in vederea transmiterii cat mai facile a semnalelor digitale si analogice. Oferta magazinului online SMD Plus include cabluri FTP, UTP, produse noi la cel mai bun raport caliate-pret pentru utilizatorii din mediul online, dar nu numai pentru acestia.

Cablu UTP | cablu FTP | Smd-plus.ro

cablu UTP

Indiferent de scopul in care este folosit un cablu UTP sau FTP, rezultatul este unul spectaculos, reprezentat de o transmisie de date impresionanta prin reteaua de fibra optica, rapida si fara interferente.

Prin cablurile de fibra optica circula informatia de 10 ori mai repede, fara a fi necesara amplificare, fara interferente electromagnetice, cu o latime de banda mai mare, ceea ce inseamna ca pot transporta mult mai multe date comparativ cu cablurile din cupru de acelasi diametru. Cablurile din fibra optica ocupa 99% din distanta totala parcursa de internet si transporta o mare parte din traficul comunicatiilor internationale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.