Remedii naturale pentru sanatatea colonului

By | noiembrie 22, 2018

Exista o serie de suplimente pe care oamenii le pot lua pentru a mentine starea de sanatate a colonului lor, ca adjuvant la un stil de viata prudent si o dieta sanatoasa. Cu toate acestea, este recomandat ca o persoana sa consulte medicul inainte de a folosi orice fel de supliment.

Aloe vera

Aloe vera este o planta cactala, care are o istorie indelungata ca remediu natural pentru o gama larga de afectiuni. Anumiti compusi derivati din frunzele plantei aloe vera au un efect laxativ daca sunt luati pe plan intern, iar suplimentele de aloe vera sunt luate in mod obisnuit pentru a trata aparitia crizelor acute de constipatie.

Ulei de menta

Uleiul de menta este un remediu pe baza de plante care este extras din frunzele plantei de menta si se crede ca exercita un efect benefic asupra unui numar de conditii care afecteaza sistemul digestiv. Se crede ca are capacitatea de a ameliora crampele, spasmele si durerile usoare din tractul digestiv si arata promisiunea ca terapie pentru simptomele sindromului intestinului iritabil.

Cojile de Psillium

Cojile de Psyllium sunt un supliment nutritional care este produs folosind cojile din seminte de ago ovata. Ele sunt o sursa bogata de fibre si devin din ce in ce mai populare ca un ajutor pentru sanatatea intestinala. Acestea contin o substanta cunoscuta sub numele de mucilagie, despre care se crede ca are o actiune calmanta si linistitoare asupra mucoasei tractului gastrointestinal.

Probioticele

Probioticele sunt bacterii vii care au beneficii potentiale pentru sanatate atunci cand sunt introduse in sistemul digestiv. Aceste bacterii prietenoase se gasesc in mod natural intr-o gama de alimente fermentate, dar tot mai multi oameni se indreapta catre suplimente ca o metoda convenabila de crestere a aportului lor de probiotice. Suplimentele probiotice pot ajuta la restabilirea echilibrului corect al bacteriilor intestinale.

Ce este curatarea colonului?

Este o practica care dateaza din timpul civilizatiilor antice. Avocatii pentru curatarea colonului sustin ca toxinele care se acumuleaza in colon sunt reabsorbite in fluxul sanguin intr-un proces despre care se numeste autointoxicare. Simptomele despre care se spune ca apar ca rezultat al autointoxicarii includ urmatoarele:

  1. Durere de cap

  2. Iritabilitate

  3. Oboseala

  4. Dificultatea de concentrare

  5. Durere abdominala

  6. Letargie

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.