Aspecte de luat in calcul la achizitia unui monitor

By | noiembrie 28, 2018

Monitoarele sunt fereastra computerului. Fara un afisaj puternic, tot ceea ce ruleaza pe PC va aparea neclar, indiferent daca vizionati un joc, fotografii, video sau chiar text. Producatorii de monitoare sunt constienti de modul in care experientele traite la calculator sunt diferite in functie de monitorul utilizat, iar acesta este motivul pentru care piata a fost inundata cu tot felul de optiuni.

Dar care sunt cele mai valoroase caracteristici ale unui monitor? Aveti nevoie de 5K, 4K, Quad HD, Full HD, simplu? Caracteristici precum lumina albastra scazuta, G-Sync si FreeSync ar trebui sa conteze? Cum variaza nevoile in functie de activitatile la care va fi folosit monitorul: gaming vs. utilizare profesionala sau generala?

In primul rand, determinati scopul principal al monitorului, adica daca va fi folosit pentru jocuri, in scop profesional sau va servi pentru micile placeri ale familiei. In general, cei care sunt pasionati de jocuri ar trebui sa acorde prioritate timpilor de raspuns, cei care utilizeaza monitorul in scop profesional ar trebui sa fie atenti la acuratetea culorilor, in timp ce utilizatorii care nu au nevoie de monitor pentru o activitate specifica pot opta pentru un monitor cu panou VA cu contrast ridicat.

Cu cat rezolutia este mai buna, cu atat imaginea este mai clara. Rezolutia va arata numarul de pixeli pe care il are monitorul in format lungime si latime. In acelasi timp, cu cat timpul de raspuns este mai scurt, cu atat mai bine, insa acesta nu este o prioritate majora daca nu sunteti gamer. Acest lucru va arata cat timp este necesar ca monitorul sa schimbe pixelii individuali de la negru sau alb la alta nuanta.

Rata de refresh arata de cate ori intr-o secunda se poate actualiza informatia afisata pe monitor. Cu cat numarul de hertz (Hz) este mai mare, cu atat monitorul este mai eficient din acest punct de vedere.

Toate monitoarele erau plate pana au aparut cele curbate, insa alegerea unui anumit tip de monitor depinde de preferinte.

Magazin calculatoare second hand | iT-sh.ro

Indiferent de tipul de monitor dorit, puteti incepe cautarea accesand www.it-sh.ro! Aici veti gasi monitore SH de foarte buna calitate, la preturi corecte. Vizualizati modelele disponibile si alegeti ce vi se potriveste cel mai bine. In plus, tot de la IT-SH puteti cumpara si servere, unitati, laptopuri si calculatoare second hand, pentru ca biroul sa fie complet echipat!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.