Sa spulberam miturile despre implanturile dentare

By | iulie 12, 2019

Una dintre cele mai frecvente proceduri stomatologice pentru care ati fi tentati sa optati in vederea inlocuirii unui dinte sau a unei masele lipsa este implantul dentar. Insa, cu siguranta, ati auzit multe lucruri mai mult sau mai putin placute despre aceasta procedura, unele care va sperie, altele care va intriga. Sunt o multime de mituri si de lucruri complet neadevarate care au aparut in jurul acestei proceduri chirurgicale de inlocuire a dintilor si a maselelor lipsa.

Mituri despre implanturile dentare si adevarul care se ascunde in spatele acestora

Ati putea fi convins ca inserarea implantului dentar este cea mai dureroasa si mai dificila procedura stomatologica din cate exista. Cu siguranta ca acest lucru este complet neadevarat. Implantul dentar nu doare cand este inserat, deoarece se face sub efectul anesteziei. Dupa interventie, medicul specialist iti va recomanda analgezice si medicamente care te vor face sa uiti de durere. Procedura se executa fie sub anestezie locala, fie generala, in functie de sanatatea si de preferinta pacientului.

Posibil sa fi auzit ca, in urma inserarii unui implant dentar, nu mai puteti face investigatii RMN, ceea ce este complet fals. Acestea nu interfereaza cu aparatele RMN.

Un alt mit care trebuie spulberat in ceea ce priveste implanturile dentare este reprezentat de varsta ideala pentru inserarea acestora. Practic, nu exista decat o varsta minima si conditia ca maxilarul sa fie complet dezvoltat. Pana nu se incheie procesul de dezvoltare a oaselor nu se va accepta inserarea unui implant dentar. In ceea ce priveste varta maxima, nu exista un prag fix daca pacientul este sanatos si nu sunt riscuri in timpul procedurii.

 Miturile despre implanturile dentare continua

Umbla zvonuri conform carora implanturile dentare nu sunt intotdeauna tolerate de corpul uman. In realitate, implantul dentar este foarte bine tolerat de corp, rata de respingere fiind aproape nula. De asemenea, si mitul conform caruia procedura de inserare a implantului dentar dureaza foarte mult timp trebuie spulberat, deoarece operatia in sine nu dureaza mai mult de cateva zeci de minute, astfel incat nimeni nu va sta pe scaun cu orele.

Implantul dentar | clinica stomatologica din sectorul 1 | dentalprogress.ro

clinica stomatologica din sectorul 1

Nu in ultimul rand, si mitul conform caruia implanturile dentare sunt foarte scumpe fata de alte solutii este spulberat. Beneficiile implanturilor sunt incontestabile. Trebuie sa luati in calcul fapul ca alte lucrari stomatologice nu au o durata de viata la fel de mare.

Pentru a afla mai multe detalii despre implantul dentar puteti accesa site-ul dentalprogress.ro . Aceasta clinica stomatologica din sectorul 1 iti sta la dispozitie cu diverse servicii, in vederea obtinerii unei danturi sanatoase si a unui zambet frumos.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.