”A trai pentru a-ti povesti viata” – G. Garcia Marquez

By | iulie 17, 2019

Se spune ca viata nu este cea pe care ai trait-o, ci cea pe care ti-o amintesti ca ai trait-o. Asta face si autorul Gabriel Garcia Marquez in cartea sa „A trai pentru a-ti povesti viata”, povesteste cum a fost viata sa pe baza amintirilor pe care le are despre ceea ce a trait din copilarie pana la varsta la care incepe sa lucreze la aceasta carte.

Povestea incepe cu o calatorie pe care o face impreuna cu mama sa cu scopul de a vinde casa in care a crescut. Aceasta calatorie inseamna o revarsare de amintiri si initiaza o tema a schimbarii – temporala, personala si culturala. Alte teme importante includ demnitatea si nostalgia. Ca si celelalte lucrari ale sale, acest text este structurat cronologic, prezentand episoade autobiografice in si din memorie, cultura populara si contextul istoric.

Memoriile lui Garcia Marqez isi iau forma din fundalul evenimentelor culturale, politice si literare din Columbia, pe parcursul a trei decenii. Naratiunea este uimitoare in capacitatea sa de a aduce la viata evenimentele socio-culturale care au dat nastere uneia dintre cele mai iubite figuri literare din Columbia. Cu toate acestea, cartea a primit o critica puternica pentru pasajele expozitionale excesiv de lungi si, uneori, aparent inutile. Cititorii familiarizati cu lucrarile de fictiune ale autorului vor gasi in aceasta carte numeroase indicii legate de sursele sale de inspiratie, personaje si multe dintre elementele fantastice care apar de-a lungul romanelor sale.

Carti bune de citit | blog de carte | blog.printrecarti.ro

blog de carte

Aceasta carte este marturia unui om consacrat artei scrisului si chiar el insusi spune: „In ziua in care am descoperit ca tot ceea ce imi placea cu adevarat era sa povestesc istorii, mi-am propus sa fac tot ce-mi sta in putinta spre a-mi implini aceasta dorinta. Mi-am spus: aceasta este vocatia mea. Nimeni si nimic nu ma poate face sa ma consacru unei alte activitati.” De aici, oricine isi poate da seama de pasiunea autorului si de faptul ca intreaga sa viata a fost dedicata scrisului.

Pe celebrul blog de carte, Printre Carti, puteti gasi diverse rezumate, recenzii si recomandari de carti ale autorilor nationali si internationali, printre care si Gabriel Garcia Marquez. Tot aici puteti gasi carti bune de citit, ale acestui autor sau ale altora, si puteti intra in posesia lor prin comenzi online. Pana atunci, studiati recenziile si recomandarile accesand blog.printrecarti.ro!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.