Sfaturi de baza in amenajarea unei curti

By | aprilie 25, 2018

Dupa cum ati observat, pe site-ul http://www.paladinresidence.ro/, multe case si vile din Corbeanca proiectate si construite de MediaCity, au o curte generoasa pe care proprietarul o poate folosi si amenaja, asa cum isi doreste.

Verdele din propria curte inseamna mai mult decat culoarea gazonului. De fapt, s-ar putea ca acesta sa nu fie suficient, sa aveti nevoie si de alte accente verzi in afara de iarba. Spatiul din jurul casei poate fi transformat in orice, loc de joaca pentru copii, zona barbeque, zona de relaxare sau loc de gradinarit. Iata cateva idei ecologice si durabile de amenajare a curtii, de care puteti tine cont!

Amenajarea durabila, sau ecologica este o metoda de a proiecta, crea si mentine un anumit peisaj pentru a economisi timp, bani si energie. Peisajele verzi alimenteaza o viata de calitate si fac dintr-un spatiu banal, unul atragator. Curtea dumneavoastra poate face diferenta in acest sens!

In loc sa construiti un gard, plantati un gard viu, ofera atat protectia si intimitatea necesare unei vieti de calitate, insa poate servi si adapost pentru pasari si insecte, un adevarat ecosistem in propria curte. Este bine sa consultati specialisti in domeniu pentru a achizitiona un gard viu si, in general, plante de exterior, care rezista climatului tarii noastre. Va fi mult mai eficient, mai ales din punct de vedere financiar!

Odata ce aveti curtea ingradita, va puteti ocupa de aranjarea si decorarea acesteia in asa fel incat sa va doriti sa petreceti cat mai mult timp afara. Alegeti plante decorative in functie de timpul pe care sunteti dispus sa il investiti in ingrijirea acestora. O idee buna ar fi sa aveti si cateva plante aromatice, precum rozmarinul, menta, cimbrul, busuiocul si multe altele, pe care sa le folositi chiar si in bucatarie. Musafirii vor fi foarte incantati sa primeasca o limonada cu menta proaspata din propria productie!

Pentru a defini peisajul puteti folosi elemente din natura, cum ar fi piatra sau lemnul, vor accentua si mai mult ideea de libertate si relaxare. De asemenea, incercati sa delimitati zonele de interes din curte, astfel fiecare va avea intimitate in ceea ce alege sa faca.

Complexul rezidential Paladin Residence din Corbeanca | www.paladinresidence.ro

In curtea caselor din complexul rezidential din Corbeanca veti avea suficient spatiu pentru a realiza coltul verde care sa aduca relaxarea si energia necesara unei noi zile de munca!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.