Sfaturi pentru economisirea energiei pe timpul sarbatorilor

By | decembrie 21, 2015

olane

Tigle

Folosind cateva strategii eficiente pentru consumul de energie, va veti asigura costuri minimale pe toata perioada sarbatorilor. Astfel, veti avea mai multi bani pentru cadouri si vacante.

1. Instalati-va un termostat. Cu ajutorul acestuia, veti regla caldura, incat sa fie mai rece ziua, cand sunteti plecat la munca si mai cald seara, cand doriti sa dormiti comfortabil sau viceversa. De asemenea, puteti programa termostatul sa se opreasca cat sunteti plecat in vacanta si sa porneasca cu 2 – 3 zile inainte sa va intoarceti.

2. Incalziti-va economic. Incalzirea si racirea casei reprezinta aproximativ 45% din costurile de energie ale unei case.Asta inseamna destul de mult. Daca vreti sa reduceti procentajul, inzolati-va intreaga locuinta, pornind de la acoperis, pereti, subsol, geamuri si usi. Pentru izolarea acoperisului, s-ar putea sa aveti nevoie si de mici reparatii. In cazul in care in procesul de izolare vor sari cateva tigle, la www.tiglaonline.ro veti gasi bune preturi la tigle ceramice.

3. Baile si bucatariile functionale inseamna si ele eficienta. Reparati orice chiuveta stricata si aveti grija sa nu exista nimic din care sa se scurga apa. Din cauza schimbarii vremii, unele tevi se pot sparge sau fisura. Daca nu stiti cum sa le verificati, chemati un instalator. De asemenea, curatati orice filtre de aer sau de apa, pe care le aveti.

4. Electrocasnicele din bucatarie mananca si ele destul de mult curent, deoarece sunt folosite foarte mult. Verificati sa nu aiba nimic probleme, mai ales frigiderul. Inainte de a pregati mancarea pentru sarbatori, il puteti dezgheta.

5. Normele europene au impus de ceva vreme ca toata lumea sa foloseasca becuri economice. Probabil ati observat ca in magazine nici nu mai gasiti clasicele becuri. In cazul in care nu vi le-ati schimbat inca, ar fi momentul. Nu doar ca cele economice consuma mai putin curent, insa ele nu afecteaza mediul inconjurator atat de mult si rezista o perioada mai mare.

6. Cand gatiti la cuptor, nu mai deschideti usa atat de des pentru a vedea cum arata mancarea, deoarece consuma mai multa energie. Folositi becul cuptorului, iar daca nu are asa ceva, folositi o lanterna (chiar si cea de la telefon este buna).

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.