Sfaturi privind reducerea consumului de energie la un cuptor electric

By | iunie 30, 2021

Cuptorul electric se afla printre marii consumatori casnici de energie electrica. Insa cu cateva actiuni simple, utilizatorii pot reduce cu usurinta costurile, prin urmare, vor economisi bani zilnic.

  • Alege un cuptor cu „eticheta A”

Acesta este primul criteriu pentru a alege un cuptor electric. Ca o reamintire, un cuptor cu eticheta energetica „A” consuma mai putin de 0,800 kWh fata de 1 kWh pentru cuptoarele cu consum mare de energie. Un parametru care face o mare diferenta pe termen lung.

  • Folosirea aparatului de uz casnic potrivit

Cand vine vorba de incalzirea alimentelor, nu toate aparatele sunt create la fel. Daca se reincalzeste mancarea, se prefera cuptorul cu microunde. Este de 12 ori mai putin consumator de energie.

Exista plita cu inductie? Aceasta consuma cu 25% mai putin comparativ cu placile conventionale. Placile consuma, de asemenea, mai putina energie decat cuptorul. Sunt ideale pentru o cantitate mica de alimente. Asadar, trebuie aleasa metoda potrivita de gatit pentru a reduce consumul cuptorului.

  • Un exemplu cuantificat

Incalzirea unei portii intr-un cuptor conventional – acesta foloseste o putere de aproximativ 2500W timp de 10 minute.  Cuptorul cu microunde utilizeaza 600 W putere timp de aproximativ 3 minute.

  • Nu deschide usa cuptorului prea des

De fiecare data cand se deschide usa cuptorului, caldura se pierde si cuptorul trebuie sa o creeze din nou. Se pierde timpul de gatit si consumul de energie creste.

  • Limiteaza piroliza

Curatarea cuptorului cu un burete nu este usoara, iar pentru a evita acest lucru, multi oameni aleg un cuptor cu piroliza.

Piroliza este o metoda de curatare care presupune incalzirea cuptorului la o temperatura ridicata (500 ° C) pentru a arde grasimi sau alimente care s-au lipit de pereti. Acest proces dureaza intre 1 ora si 2 ore.

Piroliza pune 2 probleme majore: aceste cuptoare sunt mai scumpe si acest sistem de curatare foloseste multa energie electrica.

  • Solutii

Daca este un cuptor cu piroliza, se va incepe curatarea dupa ce s-a gatit pentru a profita de caldura deja prezenta. In schimb, se poate alege un cuptor catalitic, mai ieftin si mai putin consumator de energie.

Cataliza este o metoda de curatare a cuptorului cu degresare automata. Este mai putin eficienta decat piroliza, dar este o modalitate buna de a reduce consumul cuptorului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.