Swaziland este una dintre acele tari pe care putine persoane le pot plasa pe harta. Si la fel de putini oameni stiu ca de fapt aceasta tara nu mai este numita Swaziland: regele Mswati III a schimbat numele tarii in eSwatini in luna aprilie a acestui an.
Cea mai buna estimare istorica este ca Swaziland a fost locuita in ultimii 200.000 de ani. Primii oameni care locuiau aici erau vanatori si colectori, iar sapaturile arheologice de la Ngwenya Mine – cel mai vechi loc de mine din lume – arata ca era deja in uz 43.000 de ani in urma.
Swazii au o mandrie de neegalat in cultura lor nationala si au pastrat-o remarcabil de bine in ciuda globalizarii. Festivalul anual Incwala si Dance Umhlanga Reed inca atrage participanti din toata tara, care performeaza inaintea regelui venerat si a reginei Swaziland-ului. Oamenii danseaza in stadioanele oraselor si in satele traditionale fiind foarte mandri de cultura si de traditiile lor. Barbatii si femeile, de obicei, canta si tambureaza in grupuri sexuale unice, demonstrand tuturor celor care ii urmaresc energia si puterea. Este o cultura incredibil de creativa, iar acest lucru se remarca prin vechile modele ale colibelor, prin costumele nationale si meserii pe care oamenii le produc. Swaziland este renumit pentru sticla suflata, dar mai ales pentru lumanarile pe care le produce. Textilele si bijuteriile sunt si ele la fel de rafinate fiind la mare cautare in regiunile din zona.
Tara se bucura si de o ridicata fauna salbatica: acesta este unul dintre motivele pentru care oamenii merg in safari in Africa de Sud, Kenya sau Tanzania. De retinut este faptul ca, parcurile nationale din Swaziland au un numar impresionant de rinoceri negrii.
Cu peisaje vaste, nedefinite si o densitate scazuta a populatiei, o multime de zone din Swaziland sunt gata pentru a fi explorate. Aproape intotdeauna este posibil ca oamenii sa plece in expeditii la bordul unor autoturisme 4 × 4 pentru a descoperi frumusetile inconjuratoare.
O astfel de locatie nu trebuie ratata de oamenii care adora sa descopere locuri noi, sa cunoasca alte civilizatii si sa intre in contact cu alte culturi. Desi drumul pana acolo este unul destul de dificil si de lung, panorama care se deschide in fata ochilor in momentul aterizarii merita orice efort.