The Silent Forest: un thriller in care dezgroparea trecutului are un pret

By | decembrie 22, 2022

The Silent Forest este un thriller german in care o tanara geolog, in cautarea tatalui sau disparut in urma cu 20 de ani, va dezgropa un trecut de-a dreptul terifiant.

Anja, in varsta de 28 de ani, este un stagiar forestier intr-o padure din Bavaria unde tatal sau, aflat in vacanta in urma cu 20 de ani, a disparut fara urma. Facand cercetari la fata locului descopera o anomalie pe o parcela de sase metri pe patru. Insa sapaturile efectuate nu sunt deloc pe placul micii comunitati locale care incearca cu disperare sa pastreze un secret teribil, ingropat de mai multe decenii.

Nu vom spune mai multe lucruri despre continutul filmului, nu dorim sa se afle faimosul secret al acestei paduri. Filmul este bazat pe fapte rale din istoria germana si secretul este explicat la sfarsitul filmului sub forma unor ecrane informative. Merita aceste thriller sa fie vizionat sau nu?

Chiar daca actiunea acestui thriller se desfasoara in Bavaria (drept urmare in partea de sud a Germaniei), The Silent Forest are toate ingredientele necesare unui thriller…scandinav. O atmosfera intunecata, o padure deasa si infricosatoare, o muzica nelinistita si un ritm destul de lent. Ingrediente excelente care nu sunt insa suficiente pentru a compensa defectele (destul de numeroase de altfel) ale filmului.

Principalul defect al filmului este urmatorul: amestectul de genuri nu prea functioneaza. Latura “horror” se limiteaza la creaturi infricosatoare sau la rani care sangereaza filmate de aproape. Imagini nesanatoase de care realizatoarea Saralisa Volm abuzeaza prea tare. Genul “politist” nu functioneaza nici el prea bine. Daca cautarea tatalui disparut fara urma si aflarea circumstantelor in care acesta si-a pierdut viata par sa fie firul conductor al filmului inca de la inceput, dezvaluirea unui secret greu, apasator ia locul acestui fir. Si probabil acesta este esecul principal al filmului.

In plus, ne este destul de greu sa intelegem ostilitatea localnicilor cu privire la exhumarea unui secret vechi de mai bine de 50 de ani. Si mai greu de explicat este escaladarea violentei in ultima parte a filmului. Subiectul (faimosul secret) este interesant si bun insa nu suficient.

Cu toate acestea, interpretarea actritei Henriette Confurius, intepreta lui Anja, este impecabila.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.