Un carucior rulant este un ajutor tehnic pentru mobilitatea personala

By | mai 26, 2023

Desi in imaginarul colectiv simbolizeaza handicapul, scaunul cu rotile a fost si ramane principalul instrument de emancipare a persoanelor cu handicap. In prezent, multe sporturi sunt accesibile persoanelor in scaun cu rotile, deoarece piata ofera modele special concepute pentru practicarea anumitor discipline sportive.

Carucior rulant usor/superusor

Construit din materiale sau aliaje extrem de usoare si de inalta calitate, dar foarte rezistente, cum ar fi aluminiul si, cu atat mai mult, titanul, acest tip de carucior rulant poate cantari doar 8 kg, fata de 16/18 kg, cat cantareste standard. Elementele care au cea mai mare influenta sunt cadrul, sinele laterale si talpile, dar accesoriile optionale, desigur, pot, de asemenea, sa creasca greutatea structurii.

Scaun cu rotile confortabil cu WC

Acesta este un scaun cu rotile care, pe langa rolul obisnuit de transport, are, sub scaun, un compartiment in care este amplasat un recipient din material igienic sanitar adecvat, care poate fi spalat si dezinfectat, care are rol de scaun WC de camera (si, daca se doreste, si de bidet), pentru igiena personala a persoanei cu dizabilitati sau a persoanei in varsta care, in acest fel, nu trebuie sa se ridice si sa se deplaseze nici macar pentru nevoile fiziologice.

Scaun cu roti pentru casa

In functie de dimensiunile propriului interior si, bineinteles, de nevoile fizice, utilizatorul isi alege propriul scaun cu rotile pentru acasa care, datorita diverselor modularitati, ofera diferite posibilitati intre cele standard si cele electrice, cu reglaje si adaptari ale latimii si adancimii scaunului, ale inclinarii spatarului si ale inaltimii cotierelor.

Carucior rulant | scaun WC de camera | MagazinulOrtopedic.ro

Carucior rulant

Scaun cu rotile ingust

Numit si „slim”, disponibil si pliabil, poate fi autopropulsat sau motorizat, intotdeauna insa mic pentru pasaje inguste, cum ar fi, de exemplu, accesul la lift. Este fabricat din aliaj metalic, cu spatar si scaun din nailon sau tesatura ignifugata, adesea cu un buzunar pentru documente pe spate. Cotierele sunt mai scurte pentru a permite, de exemplu, o apropiere mai mare de o masa, sunt, fiind detasabile, daca este necesar.

Diferite modele de carucioare cu rotile sunt incluse in oferta MagazinulOrtopedic.ro, un magazin online care vinde o diversitate de produse adresate persoanelor cu dizabilitati.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.