Upgrade sau dispozitiv nou?

By | septembrie 28, 2019

Ar trebui sa cumpar un computer nou sau sa fac upgrade celui vechi? Aceasta este intrebarea care framanta zilnic o multime de utilizatori de computere, iar pentru a gasi raspunsul corect ar trebui luati in considerare o serie de parametri!

In general, daca sunteti multumit de performantele computerului, nu este necesara nicio schimbare. Cu toate acestea, daca va puneti aceasta intrebare, probabil ca nu sunteti multumit de ce aveti si doriti un sistem mai rapid care poate sa suporte soft-uri si aplicatii mai recente.

Daca utilizati computerul doar pentru navigarea web, verificarea e-mailurilor si redactarea de text, actualizarea de la hard disk la SSD sau suplimentarea memoriei RAM ar trebui sa fie o actualizare mai mult decat suficienta, cu conditia ca dispozitivul sa nu aiba mai mult de 5-6 ani.

In cazul in care rulati aplicatii solicitante, cum ar fi programe de editare video sau a imaginilor sau doriti sa jucati cele mai recente jocuri, merita sa luati in considera achizitia de calculatoare refurbished sau noi, deoarece doar actualizarea anumitor componente nu va fi suficienta. De exemplu, procesorul pe care doriti sa-l actualizati poate sa nu fie compatibil cu placa de baza actuala, astfel incat este posibil sa fie nevoie de achizitia tuturor componentelor.

De luat in calcul ar fi si bugetul. Daca acesta nu permite achizitionarea unui alt dispozitiv, atunci o actualizare a componentelor este o actiune eficienta din punct de vedere al costurilor. O astfel de interventie va oferi suflarea de viata de care computerul are nevoie pentru a face fata noilor solicitari.

Laptopuri second hand | calculatoare refurbished | www.it-sh.ro

laptopuri second hand

Se poate intampla ca degradarea performantelor computerului sa nu fie legata de hardware, ci de software. Poate ca acesta este plin de fisiere inutile si de virusi. Ar fi utila o schimbare a sistemului de operare sau o reinstalare a celui vechi. Windows 10 tinde sa fie mai eficient din punct de vedere al resurselor decat versiunile anterioare, motiv pentru care foarte multi utilizatori aleg sa-l foloseasca.

In functie de modul in care veti utiliza computerul si de bugetul avut la dispozitie, puteti face upgrade dispozitivului sau sa achizitionati laptopuri second hand, refurbished sau noi. Puteti incepe cautarile cu www.it-sh.ro, deoarece acesta este un magazin online din care pot fi achizitionate echipamente de birou de calitate superioara la preturi bune!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.