Utilarea si decorarea bucatariei

By | august 19, 2022

Gospodinele au o misiune ingrata: aceea de a mentine in permanenta ordinea in locuinta. Timpul alocat fiecarei incaperi este unul destul de limitat avand in vedere faptul ca viata de familie nu se rezuma doar la curatenie si intretinere. Conform designerilor de amenajari interioare exista mici sfaturi care pot usura munca femeilor in locuinta.

Se stie ca bucataria este locul unde acestea petrec cel mai mult timp, fie ca gatesc, fie ca se apuca de o curatenie temeinica. Cele care isi doresc sa se bucure de mai mult timp liber trebuie sa aiba o chiuveta din inox care este usor de intretinut. Se pot folosi cu incredere orice solutii din comert fara sa stratul exterior sa aiba de suferit asa cum se intampla in cazul chiuvetelor pentru design.

Peretii din bucatarie se murdaresc foarte repede si foarte usor asa ca se evita pe cat posibil aplicarea tapetului sau zugravirea in diverse nuante. Peretele din spatele aragazului, spre exemplu, este vesnic murdar si plin de grasime in urma indelungatelor sesiuni de gatire asa ca specialistii recomanda faianta pentru a nu pierde timp in momentul curateniei. Faianta se curata cu o simpla laveta, iar urmele de grasime pot fi indepartate cu ajutorul unui degresant. Totul se poate realizat simplu si rapid, fara prea mari batai de cap.

Este important ca aragazul sa fie unul de buna calitate din cauza faptului ca se murdareste in mod frecvent. O suprafata plata este exact ceea ce orice gospodina are nevoie pentru a sterge dintr-o singura miscare mizeria adunata. De asemenea, materialul plitei trebuie sa fie unul rezistent care sa nu se zgarie atat de simplu.

Intre aragaz si chiuveta ar trebui sa existe un blat unde femeile sa isi desfasoare activitatea. Distanta dintre cele doua obiecte din bucatarie nu trebuie sa fie foarte mare pentru a evita murdarirea intregii incaperi. Chiar si cosul de gunoi trebuie sa fie amplasat strategic astfel incat sa simplifice munca. Locul acestuia este intotdeauna sub chiuveta pentru a permite aruncarea resturilor de mancare.

In cazul mobilierul, alegerea culorilor este extrem de importanta. Sunt anumite culori precum alb sau negru care evidentiaza orice urma si orice amprenta. Se recomanda alegerea unui gri, dar si a nuantelor de maro sau galben.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.