Vezica urinara hiperactiva

By | mai 11, 2021

Daca vezica urinara este hiperactiva, persoana nu poate controla cand si de cate ori sa urineze in timpul zilei. Ca urmare, este posibil sa fie nevoita sa foloseasca baia mai frecvent.

Cauza este de obicei rezultatul unei comunicari gresite intre creier si vezica. Creierul ii semnaleaza vezicii urinare ca este timpul sa se goleasca, dar vezica nu este plina. Ca urmare, vezica urinara incepe sa se contracte. Acest lucru provoaca un puternic impuls de a urina.

Desi afectiunea poate fi frecventa, nu inseamna ca o persoana trebuie sa traiasca cu simptomele. Sunt disponibile multe tratamente care pot ajuta oamenii sa-si reduca simptomele.

O persoana cu o vezica hiperactiva poate simti adesea ca nu isi poate goli complet vezica. Poate folosi toaleta si apoi simte ca trebuie sa mearga din nou la foarte putin timp dupa aceea.

Factori de risc

Unii pacienti pot avea simptomele hiperactive ale vezicii urinare ca parte naturala a imbatranirii. Cu toate acestea, imbatranirea nu este singurul factor de risc care ar putea creste riscul unei persoane de a experimenta o vezica hiperactiva. Factorii de risc suplimentari includ:

  • leziuni nervoase datorate unui istoric de interventie chirurgicala;
  • traume la nivelul corpului superior sau al pelvisului care afecteaza vezica urinara;
  • avand o afectiune cunoscuta sub numele de hidrocefalie cu presiune normala, o cauza a dementei;
  • avand o infectie a tractului urinar;
  • antecedente de cancer al vezicii urinare sau de prostata;
  • antecedente de afectiuni care afecteaza functia neurologica, cum ar fi scleroza multipla, boala Parkinson sau accident vascular cerebral.

Tratament medical

Un medic poate recomanda multe tratamente pentru vezica hiperactiva, inclusiv medicamente, modificari ale dietei si kinetoterapie. Rar, un medic poate recomanda masuri mai invazive pentru tratarea afectiunii.

Medicii pot prescrie o serie de medicamente pentru a trata o vezica hiperactiva. Aceste medicamente sunt de obicei cunoscute sub numele de antispastice sau anticolinergice. Acestea reduc incidenta spasmelor musculare, cum ar fi spasmele din vezica.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.