Aburirea geamurilor maşinii – o problemă iritantă

By | septembrie 2, 2019

A conduce pe timp de ceaţă reprezintă una dintre cele mai periculoase situaţii cu care orice şofer experimentat se poate confrunta la un moment dat. Însă nu doar vremea rea este cea care ridică probleme celor angajaţi în trafic, ci şi geamurile care se aburesc în mod constant, mai ales atunci când este frig afară.

Aparenţa de ceaţă apare datorită aerului cald şi umed din interiorul maşinii, care duce la formarea condensului pe geamurile reci. Este reversul picăturilor de apă care se formează, spre exemplu, în afara unei cutii reci de bere într-o zi caldă de vară.

Maşinile moderne sunt mult mai predispuse la apariţia acestei probleme iritante din cauza faptului că uşile sunt închise în mod etanş, pentru a-i feri pe pasageri de zgomot şi de curenţii de aer. În felul acesta, se captează umezeala nedorită, dar soluţiile găsite sunt cu adevărat simple. Maşina este prevăzută cu o serie de caracteristici menite să păstreze clar vizibilitatea şi să îi ajute pe şoferi să circule în cele mai bune condiţii de siguranţă.

Utilizarea aerului condiţionat este o primă soluţie salvatoare. Acesta va usca aerul din interiorul maşinii, pentru a preveni acumularea de vapori de apă. În cazul în care se aburesc ferestrele, pasagerii ar trebui să încerce să lase aerul condiţionat pornit, împreună cu încălzitorul, la o temperatură confortabilă. În cel mai scurt timp, geamurile vor fi complet curate.

Mulţi şoferi folosesc funcţia de recirculare a aerului pentru a menţine la distanţă mirosurile neplăcute! Însă recircularea aerului serveşte, de asemenea, pentru a împiedica creşterea nivelului de umiditate din interiorul maşinii. Aerul proaspăt care intră va înlocui aerul umed şi va ajuta la prevenirea apariţiei fenomenului de geamuri aburite.

Uleiul, praful, precum şi alte substanţe care se acumulează pe geamuri oferă un teren prielnic pentru apariţia condensului. Un geam curat va avea nevoie de mai mult timp până să se aburească şi va fi şi mult mai rapid de curăţat, prin utilizarea metodelor descrise mai sus.

Există, de asemenea, soluţii care pot fi aplicate pe geamul curat pentru a preveni apariţia condensului. Acestea trebuie utilizate cu precauţie, iar service-urile autorizate sunt cele mai în măsură să ofere ajutor profesionist în acest caz.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.