Accesul de furie in public

By | iulie 23, 2018

Nu exista nimic mai jenant, decat un acces de furie al copilului vostru in public, intr-un supermarket. Factorii ce duc la un acces de furie sunt diversi si au drept cauza, in mare parte, aparitia dorintei de a fi independent, ceea ce un copil nu poate stapani inca.

Esti in supermarket cu parintii, iti doresti sa bei suc, insa mama iti spune sa alegi ceaiul, vrei sa explici ceva, insa nu iti gasesti cuvintele, ori inca nu le cunosti, insa nu ai rabdare sa ti se ofere ajutor. Rezultatul este un acces de furie, adica tipete, lacrimi, chiar lovituri si aruncatul lucrurilor din jurul tau, dar si a-ti face de rusine parintii, in cazul in care se intampla in public.

Chiar daca pare mai usor de spus, decat de pus in practica, ce poti face tu, ca parinte, este sa actionezi cu calm si sa ignori.

Ceea ce face copilul este sa strige si sa planga asteptand atentie. Daca voi nu veti incepe sa negociati cu acesta, lucrurile se vor rezolva de la sine. Continuati-va cumparaturile sau discutia cu prietenii, daca asta faceati inainte, insa asigurati-va ca cel mic este in siguranta.

Ignorarea copilului este foarte dificila, insa daca raspundeti la provocare, nu contribuiti cu nimic bun la educatia sa. Ce ati putea incerca, este sa ii distrageti atentia la altceva, fiind posibil ca daca i se pare mai interesant, sa renunte la comportamentul anterior.

Este important sa nu cedati si sa nu pareti impresionati de lacrimile copilului aparute din senin, fara un motiv real, altfel accesele de furie vor avea loc tot mai des. Cu siguranta, daca ii oferiti ceea ce isi doreste in acel moment, ca de exemplu un produs din supermarket pe care nu doriti de fapt sa il consume, sa dispara doar sentimentul de rusine pentru ce s-a intamplat in public, insa nu va aduce niciun benificiu personalitatii copilului, care categoric este mult mai importanta.

Cand copilul se va calma, oferiti-i atentie, vorbiti-i calduros, cum o faceti in mod normal, fara sa ii pedepsiti, ba din contra, sa il recompensati pentru comportamentul pe care il are acum. Pentru a evita din start aceste probleme, nu grabiti copilul dimineata, inainte sa parasiti casa si asigurati-va ca nu este obosit cand mergeti la cumparaturi si ca l-ati hranit.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.