Cand incepe bebelusul sa mearga

By | iulie 24, 2018

Incepand cu varsta de 4, pana la 15 luni, copilul porneste de la a avea capacitatea de a sta in sezut fara ajutor, pana la a merge singur prin casa fara a fi sustinut de parinti. In timpul acestor exercitii, pana va ajunge sa faca primii pasi, iti poti ajuta copilul sa prinda incredere in sine prin diverse jocuri si cuvinte de lauda.

Cand bebelusul reuseste sa stea singur in sezut, acesta se afla in prima faza de capatare a mobilitatii. Astfel, el isi va dezvolta muschii de care va avea nevoie pentru a sta in picioare. Acest lucru va avea loc, in general, intre 4 si 7 luni.

Ce puteti face voi ca sa il ajutati in acest sens, este sa va jucati cu el cu mingi sau diverse obiecte de care este atras, pentru a-si dezvolta muschii.

Urmatorul pas pe care il va face bebelusul care a implinit 7 luni, este sa mearga de-a busilea, pana la aproximativ 10 luni. Pentru ca acest exercitiu sa aiba loc, este nevoie sa-si miste atat mainile cat si picioarele simultan. Cu cat bebelusul dobandeste aceasta capacitate mai repede, cu atat va reusi sa faca primii pasi mai devreme. El are nevoie de spatiu in casa pentru a merge de-a busilea dintr-o parte in cealalta ca incaperilor, dar si de cuvintele incurajatoare ale parintilor.

Cu cat bebelusul va incepe sa capete incredere in sine, dar si sa fie mult mai curios, va incepe sa se ridice in picioruse sustinandu-se de mobilier, dar si de parinti. Acesta este momentul in care puteti lucra la echilibru, dar si in care il puteti familiariza cu statul in picioare. Urmeaza etapa in care el va reusi sa faca pasi cu ajutorul vostru, tinandu-l de maini. Cu cat exersati mai des, cu atat el va merge singur mai curand.

Echilibrul este cheia atunci cand vine vorba de primii pasi ai bebelusului. Daca observati ca acesta isi poate tine singur echilibrul pentru cateva secunde, momentul in care va merge fara ajutor se apropie.

Incepand cu varsta de 12-15 luni, dupa cateva cazaturi si incercari esuate, bebelusul va reusi sa faca cativa pasi si sa exploreze mersul pe jos. Ce puteti face, este ca atunci cand lasati bebelusul jos din brate, sa il puneti intr-o pozitie de mers si nu in sezut.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.