Aparate dentare estetice sau aparate dentare din metal?

By | decembrie 22, 2016

Desi, imaginea unui copil care isi suge degetul este atat de dulce si nevinovata, efectele acestui obicei pot fi foarte severe. In timp, serviciile unui ortodont devin necesare pentru rezolvarea problemei. Deseori, persoanele care ajung la ortodont sunt puse in situatia de a alege intre aparate dentare de ultima generatie foarte estetice si aparate dentare metalice. Raspunsul la aceasta intrebare nu este la fel de simplu cum pare, dar in acest articol vom incerca sa va ajutam sa luati o decizie inteleapta. Trebuie sa stiti ca, desi decizia va apartine, de o importanta egala sau mai mare este colaborarea pe care trebuie sa o aveti cu ortodontul in timpul tratamentului, ale carui recomandari trebuie sa le respectati.

Aparate dentare metalice

Aparatele dentare estetice si cele metalice indeplinesc aceeasi functie, aceea de a servi ca suport pentru a mobiliza dintii catre pozitiile ideale. Aparatele dentare estetice sunt lucrate in asa fel incat sa nu fie usor observate pe dinti. Un aparat dentar safir, de exemplu, poate fi optiunea ideala din punct de vedere estetic. Exista, de asemenea, aparate dentare din policarbonat, plastic si compozit (rasina) care, desi acestea au preturi mai accesibile, se coloreaza cu usurinta dupa cateva luni de utilizare.

Aparatele dentare ceramice si cele safir au o durabilitate asemanatoare cu aparatele din metal, cu toate acestea, metalul are un usor avantaj in aceasta privinta. Rezistenta aparatelor de metal este superioara celei a aparatelor ceramice, rezistand mai bine fortei masticatorii.

Aparatele dentare estetice au un cost mai mare decat cele metalice. Fireste, costul va depinde de tipul aparatului dentar, de exemplu, cel din safir este unul dintre cele mai scumpe. Aparatele dentare ceramice au un pret mai accesibil. Cele mai ieftine aparate dentare sunt cele din metal.

Ambele tratamente ortodontice au aceeasi eficacitate din punct de vedere al rezultatelor. Rezultatele final depinde de diagnosticarea si punerea in aplicare a planului de tratament adecvat. Utilizarea aparatelor estetice se adreseaza persoanelor care doresc sa isi rezolve problemele legate de malocluzii, in mod discret si eficient. Acesti pacienti vor trebui sa aiba o buna igiena dentara pentru a mentine aspectul estetic al tratamentului. Pe de alta parte, aparatele metalice sunt recomandate adolescentilor si adultilor care nu pun mare pret pe estetica cat timp poarta aparatul, dar doresc rezultate excelente cu un buget accesibil.

Pentru mai multe informatii vizitati: centruldeimplantologie.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.