Cum functioneaza un EKG

By | decembrie 14, 2016

Specialistii recomanda persoanelor care au probleme cu inima ca atunci cand situatia o cere, sa mearga la un cabinet medical specializat sau chiar la cabinetul din spitalul de resedinta pentru efectuarea unor teste cu electrocardiogramul, cunoscut publicului larg si sub denumirea de EKG. Acest test este unul foarte simplu, iar rezultatele tiparite de aparat pot fi interpretate de un specialist cardiolog.

Electrocardiografe

Dupa cum stim, inima este asemenea unei pompe care functioneaza in doua etape, iar activitatea electrica a inimii va fi monitorizata prin aplicarea unor electrozi direct pe piele. Electrocardiograma poate masura atat viteza si ritmul batailor inimii, cat si monitorizarea fluxului sanguin la nivelul muschiului cardiac. Aceste valori pot fi interpretate impreuna sau individual pe electrocardiograma. Datorita incercarii tot mai persistente de uniformizare si standardizare a aparatelor medicale, s-au dezvolta numeroase sisteme standardizate care arata amplasarea propriu-zisa a electrozilor cardiogramului pe corpul pacientului. Un total de zece electrozi formeaza un sistme electric necesar monitorizarii si producerii a nu mai putin de 12 puncte de vedere a inimii.

Un electrod care are in componenta o placa de plumb este plasat pe fiecare brat si picior al pacientului, iar restul de sase electrozi ramasi vor fi plasati de-a lungul peretelui toracic. Semnalele primite de la fiecare electrod vor fi inregistrate si interpretate pe o coala de hartie de catre aparat. Punctul de vedere al interpretarii aparatului este inregistrat si imprimat in cele din urma. Prin comparatie, un monitor de monitorizare a functiilor inimii necesita doar trei electrozi, unul pentru bratul drept, unul pentru bratul stang si unul pentru partea stanga a pieptului. Acest monitor masoara doar viteza si ritmul batailor inimii. Din pacate, acest tip de monitorizare nu constituie un EKG complet. Daca doriti aparatura medicala performanta, va recomandam electrocardiografele si holterele EKG oferite de compania a carui site de prezentare este www.ecomedical.ro .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.