Atomizor agricol – echipament modern pentru ingrijirea plantatiilor

By | martie 31, 2022

Detinerea unei plantatii aduce cu sine anumite responsabilitati, printre care ingrijirea acesteia si protejarea de daunatori. In acest sens, se va utiliza un echipament corespunzator pentru acest tip de activitate, care presupune stropirea plantelor cu anumite substante menite sa combata daunatorii.

Un atomizor agricol isi poate dovedi utilitatea atat intr-o plantatie de suprafete mici, dar si pe suprafetele foarte extinse, unde combaterea chimica a daunatorilor poate fi o adevarata provocare daca nu se foloseste un echipament performant cu o raza de actiune suficient de mare.

Ce este un atomizor agricol si cand se poate folosi?

Atomizorul agricol este un echipament utilizat pentru tratarea cu pesticide, insecticide, fungicide etc. a culturilor, fiind folosit cu precadere in pomicultura si horticultura. Stropirea plantelor si a copacilor se face pentru a proteja cultura de actiunea violenta a factorilor externi si pentru a pulveriza uniform substantele folosite.

In unele cazuri, productia poate sa fie influentata de neglijarea acestui aspect. De exemplu, tratamentele aplicate pomilor primavara sunt foarte importante pentru prevenirea bolilor care pot pune in pericol intreaga recolta. Deci, utilizarea unui atomizor care poate fi utilizat pentru aplicarea tuturor tratamentelor necesare pentru un anumit tip de cultura (gradina cu flori, gradina cu legume, podgorie etc.) devine imperativa.

Cum se alege un atomizor potrivit pentru tipul de plantatie?

Lucrarile de preventie fitosanitare sunt efectuate mai rapid daca se foloseste un echipament modern de pulverizare, asa cum sunt atomizoarele de la partenerii Ruris.ro. Avantajele utilizarii unui atomizor sunt multiple, de la reducerea semnificativa a timpului si efortului asociate pulverizarii substantelor chimice, pana la faptul ca sunt portabile si au o greutate mica, ceea ce garanteaza confort in timpul exploatarii.

Atomizor agricol | pompe submersibile | Ruris.ro

Atomizor agricol

Atomizorul ales trebuie sa fie fabricat din echipamente calitative, astfel incat sa reziste la utilizari multiple si la duritatea solutiilor chimice folosite. De asemenea, capacitatea rezervorului poate sa reprezinte un criteriu de alegere, deoarece acesta trebuie sa stocheze suficient lichid in raport cu suprafata de lucru. Atomizoare performante, dar si alte echipamente, precum pompe submersibile, motosapatoare sau motocultoare, sunt disponibile in reteaua de magazine partenere Ruris.

In concluzie, atomizorul poate fi considerat indispensabil cand vine vorba de ingrijirea plantatiilor, fiind un echipament practic de stropire eficienta a gradinilor, livezilor si altor suprafete care necesita ingrijire cu substante chimice in vederea combaterii sau prevenirii daunatorilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.