Fiecare luna a anului ofera lumii oameni pretiosi care au un impact imens asupra comunitatii si societatii in care traiesc. Chiar si luna octombrie, la fel ca celelalte luni, a dat romanilor prilej sa se mandreasca. Iata cateva dintre personalitatile literaturii romane care au vazut lumina zilei in toamna lui octombrie!
Unele surse spun ca Zaharia Stancu s-a nascut pe 5 octombrie, altele ca pe 7 octombrie 1902, in judetul Teleorman. Acesta a fost un scriitor controversat, director de teatru, jurnalist, poet si publicist si dintre toate scrierile sale se remarca: ”Ce mult te-am iubit”, ” Descult”, ”Jocul cu moartea”, ”Padurea nebuna”, ”Dulaii”, ”Sa nu uiti, Darie!”, ”Scrieri”, ”Sabia timpului”.
Eusebiu Camilar s-a nascut la 7 octombrie 1910, in satul Udesti din Judetul Suceava. In 1929 se publica primele sale versuri in ”Moldova literara”, iar apoi sirul operelor sale nu inceteaza sa apara. Astfel, ne putem mandri cu volumul de versuri ”Chemarea cumpenelor”, povestirile ”Avizuha”, ”Poarta furtunilor”, ”Viforul” si romanele ”Cordun”, ”Prapadul Slobodei”, ”Turmele”, ”Valea hotilor”, ”Negura”, ”Inimi fierbinti” si multe altele.
Data exacta a nasterii lui Stefan Octavian Iosif este incerta, insa se stie ca e intre 11-23 octombrie 1875. In scurta sa viata a fost poet, traducator si membru fondator al Societatii Scriitorilor Romani. Opera sa cuprinde titlurile ”Versuri”, ”Patriarhale”, ”Romante din Heine”, ”Poezii”, ”Din zile mari”, ”Credinte”, ”Cantece”, ”Cantec de primavara”.
Duiliu Zamfirescu s-a nascut la 30 octombrie 1858 in judetul Vrancea si a activat ca scriitor, membru si vicepresedinte al Academiei Romane. El a scris versuri, piese de teatru si proza scurta, cele mai importante opere fiind reprezentate de cele 5 romane din ”Ciclul Comanestenilor”: ”Viata la tara”, ”Tanase Scatiu”, ”In razboi”, ”Indreptari” si ”Anna”. Tot el este cel care scrie primul roman epistolar al literaturii romane, numit ”Lydda”.
cumparcarti.ro | Cumparari carti in Bucuresti
Daca detineti vreo carte din cele amintite si nu mai intentionati sa o recititi, o puteti vinde. Pentru mai multe detalii despre cumparari carti in Bucuresti, puteti accesa cumparcarti.ro. Pe site veti descoperi cei mai profesionisti cumparatori de carti vechi. Achizitiile se fac in vederea comercializarii cartilor intr-un anticariat, asadar, desi vechi, cartile ar trebui sa fie intr-o stare buna!