Bolile gingivale

By | iulie 10, 2015

Daca folositi ata dentara regulat, cu siguranta dintii dumneavoastra va multumesc. Aceasta ajuta foarte mult si in mentinerea albului straclucitor al dintilor, deoarece placa si tartrul va pot ingalbenii dantura. Din pacate, daca alegeti sa nu folositi ata dentara si preferati albirea chimica a dintilor, s-ar putea sa nu obtineti rezultatele pe care le doriti. Acest lucru se datoreaza faptului ca substantele chimice pentru albire functioneaza cel mai bine atunci cand dintii sunt perfect curati, asa cum va pot spune si specialistii in stomatologie sector 6, de la www.plazadent.ro.

Folosirea atei dentare ajuta la eliminarea placii dentare, a tartrului si a bacteriilor care se acumuleaza intre dinti. Daca acestea nu sunt eliminate, pot cauza probleme mari de sanatate. Netratate, tartrul si placa pot irita gingiile, acestea devenind rosii si inflamate, uneori conducand la sangerarea in timpul periajului. Aceasta problema se numeste gingivita si este un stadiu incipient al paradontozei. Din fericire, gingivita este reversibila atunci cand aveti o igiena orala excelenta.

Cu toate acestea, daca gingivita nu este tratata la timp, poate duce la afectiuni gingivale foarte grave si alte consecinte ce vin odata cu ea.

Bolile gingivale apar atunci cand gingivita este lasata netratata, iar gingiile se vor retrage, structura osoasa se va slabi si se poate ajunge chiar si la si pierderea dintilor, astfel fiind necesar un implant dentar bucuresti. Din pacate, odata ajunsa intr-un stadiu foarte grav, consecintele nu mai pot fi inversate. De aceea, cel mai bine este sa preveniti din timp, protejandu-va sanatatea orala pentru viitor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.