Care este alegerea corectă între laptopuri și calculatoare second hand?

By | februarie 27, 2019

Mulți dintre noi ne-am convins că variantele de calculatoare second hand sunt cea mai bună opțiune atunci când vrem să ne schimbăm companionul digital. Site-uri specializate precum www.it-sh.ro ne sunt alături pentru a nu avea emoții atunci când produsul cumpărat nu este nou. Dar nehotărârea cu privire la alegerea dintre un laptop sau un calculator este o problemă de care mulți ne lovim în continuare. Ce trebuie să avem în vedere atunci când facem o astfel de alegere?

Mai bine un calculator refurbished decât un laptop ieftin

Cel mai important factor de decizie este modul în care vom folosi dispozitivul. În cazul în care călătorim mult și lucrăm cu software-uri uzuale, precum Microfost Office sau alte programe administrative, cu siguranță varianta cea mai bună este un laptop. Îl putem lua peste tot, este fiabil și se pretează foarte bine la sarcini dese și simple. De când au apărut ca alternativă pentru calculatoarele standard, laptopurile au evoluat extrem de mult, au deveni tot mai comode și mai fiabile, așa încât mulți profesioniști nici măcar nu mai au în vedere posibilitatea de a-și lua un PC. Totuși, există câteva dezavantaje inerente laptopurilor, precum limitarea în upgrade-ul pe care îl putem face ulterior și costul mai ridicat decât în cazul unui calculator cu aceleași performanțe. Din acest motiv unii se uită prea mult la portofel atunci când își cumpără un laptop și ajung să regrete decizia luată. Așa că decât un laptop ieftin, mai bine optăm pentru un calculator refurbished.

”Mai bine” pentru că un calculator este ideal dacă folosim dispozitivul preponderent acasă sau într-un birou. Calculatorul poate fi mai bine adaptat nevoilor noastre pentru că nu are o configurație standard așa cum e în general cazul laptopurilor. În plus, pentru jocuri video sau filme, precum și pentru procese care folosesc software-uri mai complexe, calculatorul este cu siguranță varianta mai eficientă. Cu timpul putem să-i aduce diferite modificări, fără să fie nevoie să înlocuim tot dispozitivul. Îi putem schimba doar placa video, sau doar hard-disk-ul și să păstrăm restul componentelor inițiale. De altfel, un calculator reconfigurat este în cele din urmă mai convenabil, chiar și atunci când suma inițială pare mai mare.

Nu o să poată nimeni niciodată să dea un răspuns în locul vostru la întrebarea ”ce e mai bun: un laptop sau un calculator?”. Totul ține de voi și de dorințele voastre. Aceasta este și va rămâne dilema generațiilor digitale. Dar o alegere trebuie să facem și cel mai bine este să alegem inteligent și eficient. Variantele second hand și reconfigurate sunt sigure, eficiente și utile, indiferent dacă dispozitivul pe care îl vreți este de birou sau cu o mobilitate ridicată.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.