Cauzele care conduc la extractii dentare

By | iulie 16, 2021

In ultima vreme exista tot mai multe persoane care cauta sa isi faca extractii dentare in sector 4, ceea ce indica o crestere masiva a problemelor dentare. Dintii naturali dureaza de regula o viata, insa uneori apar probleme atat de grave incat acestia nu mai pot fi salvati.

Ce sunt extractiile dentare

Extractia dentara reprezinta procedura de indepartare a unui dinte, efectuata de medicul stomatolog numai in situatiile in care dintele bolnav nu mai poate fi salvat. Dentistii fac de fiecare data tot posibilul pentru a salva dintele natural, insa din pacate acest lucru nu este intotdeauna posibil.

Cele mai frecvente motive pentru extractiile dentare

Principala cauza care conduce la necesitatea extractiei dentare sunt cariile profunde. In intreaga lume, cariile dentare sunt cel mai frecvent motiv pentru extractia unui dinte. Un pacient poate ajunge in aceasta situatie iremediabila doar daca nu isi ingrijeste corespunzator dantura pentru o perioada indelungata si daca nu viziteaza medicul dentist periodic.

Este vorba de o perioada de ani de zile pana cand cariile sa avanseze atat de mult incat sa duca la nevoia de a scoate dintele. Pacientilor li se recomanda sa faca controale de rutina periodic pentru ca medicul sa depisteze la timp cariile si sa le trateze.

Aglomerarea dentara este o alta cauza a extractiei dentare. Daca dintii pacientului sunt prea aglomerati sau prea mari, se recomanda extractia dentara pentru a crea mai mult spatiu dintilor care trebuie sa se alinieze. De obicei, acest lucru se intampla in randul copiilor si adolescentilor.

Urgente stomatologice | Extractii dentare in sector 4 | ImplantologieSector4.ro

extractii dentare in sector 4

Infectiile dentare care au afectat pulpa dentara si care nu pot fi vindecate prin nicio procedura pot constitui motive pentru efectuarea unei extractii dentare. In plus, anumite urgente stomatologice, cum ar fi traumatismele dentare suferite in urma unui accident pot necesita extractia dintelui sau dintilor afectati.

Unde se pot efectua aceste proceduri

Specialistii de la ImplantologieSector4.ro asigura pacientilor o examinare corecta efectuata de experti, care sa constate necesitatea si sa efectueze procedura de extractie dentara si multe alte servicii stomatologice. Alegerea unei clinici profesioniste care lucreaza cu aparatura performanta si tehnici moderne este importanta indiferent de procedura de care un pacient are nevoie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.