Cele mai importante motoare de cautare

By | octombrie 12, 2022

Aceste motoare de cautare sunt niste programe cu ajutorul carora utilizatorii au acces rapid la informatiile cautate. In functie de anumite cuvinte cheie introduse, motorul de cautare afiseaza o lista de rezultate care simplifica in mod vizibil munca acestora.

Google este fara doar si poate cel mai mare motor de cautare de pe piata la ora actuala, iar acest lucru se datoreaza calitatii serviciilor oferite utilizatorilor sai. Baza de date este una dintre cele mai complexe din lume cu peste 20 de miliarde de site-uri, informatiile fiind oferite in 124 de limbi. Acesta este unul dintre motivele pentru care motorul Google se afla in topul preferintelor utilizatorilor.

De-a lungul timpului insa majoritatea utilizatorilor au trait cu impresia ca acesta este singurul motor de cautare. Ce-i drept este unul dintre cele mai folosite din intreaga lume, peste 65% dintre oameni prefera sa apeleze la ajutorul sau atunci cand au nevoie sa afle o anumita informatie. Cu toate acestea, exista o serie intreaga de alternative pentru cei care nu vad cu ochi buni schimbarile produse de Google.

Bing este binecunoscutul motorul de cautare lansat de Microsoft si este al doilea din lume cu peste 15.8% din numarul total al utilizatorilor. Trebuie mentionat faptul ca Bing este un concurent serios de care Google a ajuns sa se teama datorita faptului ca beneficiaza de o cautare video mult mai buna. Cu toate acestea, serviciile oferite nu sunt localizate in anumite tari ceea ce poate reprezenta un mare dezavantaj pentru utilizatorii din Romania.

DuckDuckGo este o alta varianta pentru cei care isi doresc un alt motor de cautare. Marele avantaj este acela ca nu retine datele utilizatorilor si nici nu inregistreaza cautarile asa cum face gigantul Google. Cei care vor sa ramana anonimi, dar mai ales cei care se tem ca datele personale ar putea fi utilizat intr-un alt scop de catre marile companii din domeniul IT, pot apela cu incredere la DuckDuckGo.

Cei care decid sa renunte la motorul de cautare Google, trebuie sa stie ca exista o varianta si pentru Youtube. Pasionatii de muzica pot asculta in continuare melodiile preferate prin intermediul site-ului Vimeo. Alegerea este una cat se poate de sigura, continutul site-ului fiind unul cu adevarat calitativ. Toate videoclipurile sunt in format HD ceea ce sporeste nivelul calitativ al vietii utilizatorilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.