Factori obiectivi care te ajuta sa recunoasti un dentist bun

By | octombrie 8, 2022

De multe ori, pacientul considera ca dentistul amabil, care il rasfata, care nu il face sa simta anestezia si care nu ii provoaca dureri in timpul tratamentului, este foarte bun. Dar acesti parametri, desi necesari pentru a castiga increderea pacientului, nu sunt neaparat un semn neechivoc al unui dentist foarte bun.

Factori in functie de care se poate gasi un dentist bun

Medicul dentist face sau nu anamneza

Anamneza consta in colectarea de date despre starea generala de sanatate a pacientului, date care trebuie sa fie colectate inainte de a se proceda la tratamente stomatologice. Include intrebari despre starea de sanatate, tensiune arteriala, alergii, probleme de coagulare, aportul de medicamente, etc. Fara aceasta, dentistul nici macar nu trebuie sa-si lase pacientul sa deschida gura – de exemplu, pacientul ar putea fi alergic la latex si dentistul ar putea sa poarte pe mana in timpul consultatiei o manusa facuta din acest material.

Chiar si pentru un simplu detartraj, medicul dentist sau igienistul trebuie sa stie daca pacientul are probleme de coagulare, deoarece este posibil ca in timpul procedurii sa sangereze. De asemenea, trebuie sa stie daca pacientul este sub antibiotic sau are o valva cardiaca artificiala. Solicitarea istoricului medical este primul semn ca un cabinet stomatologic este serios.

Estimarea costurilor

Un practician serios face o examinare si pregateste unul sau mai multe planuri de tratament cu o estimare a costurilor. Acest lucru este stipulat si in codul de etica medicala. Iar daca planul de lucru se schimba, ceea ce se poate intampla, estimarea trebuie actualizata imediat.

Clinica stomatologica din sector 6 | PlazaDent.ro

dentist bun

Igiena din clinica medicala

Cabinetele dentare in care sunt tratati pacientii trebuie sa fie curate, iar instrumentarul sa fie sterilizat. De asemnea, un alt aspect de care tin cont dentistii de la Plaza Dent, clinica stomatologica din sector 6, este sa desfaca consumabilele utilizate in timpul tratamentelor in fata pacientilor.

De astfel, PlazaDent.ro isi asteapta pacientii pentru a le oferi calitatea inalta a actului medical stomatologic, indiferent de tratament.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.