Cum minimizezi si maximizezi aplicatii in Windows 10 altfel decat din bara de titlu

By | octombrie 19, 2020

Utilizatorii dispozitivelor cu Windows 10 au nevoie adesea sa minimizeze si sa maximizeze aplicatii in Windows 10 pentru a-si organiza desktop-ul intr-un mod util. Modul simplu folosind bara de titlu este cel mai la indemana pentru a minimiza si a maximiza aplicatiile, insa sunt si alte metode care nu dau gres.

Ce inseamna minimizarea si maximizarea unei aplicatii in Windows 10?

A minimiza o aplicatie inseamna a ascunde o fereastra de pe desktop in bara, fara a inchide complet aplicatia. Pe bara de activitat va fi afisata pictograma acelei aplicatii. Se poate restaura usor fereastra minimizata la forma ei initiala si poate fi folosita ulterior fara probleme.

A maximiza o aplicatie inseamna extinderea ferestrei pe tot ecranul desktop-ului. Aceasta va ocupa tot spatiul pe ecran, in afara de bara de activitati.

Minimizarea sau maximizarea aplicatiilor folosind mouse-ul

Pentru utilizatorii care urmaresc minimizarea sau maximizarea unei aplicatii in Windows 10 folosind mouse-ul, trebuie sa stie ca o pot face simplu printr-un click dreapta pe bara de titlu a unei ferestre pentru deschiderea unui meniu. Apoi este suficient sa apese pe minimizare sau maximizare, in functie de necesitati.

Cum minimizezi sau maximizezi aplicatiile folosind tastatura?

O alternativa buna pentru deschiderea meniului barei de titlu este scutatura de tastatura Alt+ Spatiu. La deschiderea meniului barei de titlu, utilizatorii pot apasa tasta N pentru minimizare sau tasta X pentru maximinarea ferestrei.

Scurtaturile de tastatura care te ajuta sa minimizezi sau sa maximizezi aplicatii

O alta metoda pentru a atinge scopul minimizarii sau maximizarii aplicatiilor foloseste scurtaturile de tastatura Windows. Pentru minimizare, se apasa tasta Windows si sageata jos, iar pentru maximizare, se apasa tasta Windows si cea de Sageata sus.

Bara de titlu poate fi utila pentru maximizarea ferestrei unei aplicatii

Pentru a maximiza o aplicatie in Windows si pentru a-i restaura marimea, este necesar dublu click pe bara de titlu a ferestrei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.