Minuni ale planetei de vizitat

By | octombrie 31, 2020

Fie ca sunt naturale, fie ca au fost create de oameni, aceste minuni ale planetei continua sa uimeasca si sa incante omenirea.

  • Marea Stelelor

Gasita in Malaezia, pe insula Vaadhoo, Marea Stelelor se refera de fapt la un fenomen natural. Un fel de plancton gasit in aceste ape straluceste intr-o lumina albastra specifica in timpul noptii, ceea ce face ca marea sa para din stele. Milioane de turisti viziteaza acest loc in fiecare an si a fost folosit ca piesa in mai multe filme.

  • Muntele Huashan, drumul catre cer

Acesta este rezervat numai pentru adrenalina. Un drum ingust de lemn care urca un munte in China, inconjurat de peisaje superbe. Cel mai des cunoscut sub numele de Drumul catre Rai, acest loc ar face probabil pe oricine sa se simta ametit. Cu toate acestea, este cu siguranta o experienta unica.

  • Padurea stramba

Aceasta padure se afla in Polonia, langa orasul Gryfino. La fel ca Slope Point din Noua Zeelanda, aceasta padure arata ca un peisaj iesit direct dintr-un film cu Tim Burton. Este bizar, dar frumos si cei prezenti acolo se vor simti ca si cum ar fi intr-un basm. Motivul pentru care copacii sunt curbati este necunoscut, asa ca totul este invaluit in mister.

  • Plaja cu nisip roz

Cei care vor decide vreodata sa viziteze Bahamas, vor trebui sa viziteze neaparat aceasta plaja. Culoarea nisipului de pe aceasta plaja este roz, datorita combinatiei de minerale si plancton. Nu exista multe plaje ca asta in lume, iar aceasta este probabil cea mai uluitoare dintre toate.

  • Structura Richat

Aceasta formatiune geologica poate fi gasita in desertul din Mauritania si este foarte greu de descris. Arata aproape ca o fosila uriasa, de aproximativ 15 km in diametru. Unii chiar ajung atat de departe incat sa o descrie ca un loc unde a aterizat o nava extraterestra – a trezit fascinatia comunitatii stiintifice inca de la primele misiuni spatiale. Pare uimitor si incredibil acest spectacol al naturii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.