Cum se dezvolta abilitatile sociale ale copilului tau

By | martie 20, 2015

Abilitatile sociale se dezvolta treptat in functie de varsta la care se afla copilul tau. De la 4 la 5 luni incepe sa fie din ce in ce mai deschis si comunicativ, mai curios pentru a vedea oameni noi, desi orice astfel de experienta este urmata de fuga inapoi in bratele mamei. Pe masura ce copilul devine mai activ, merge in picioare, va incepe sa dezvolte un interes pentru a se juca alaturi de alti copii. Un factor important in dezvoltarea acestuia este familia numeroasa, spre exemplu daca are frati sau veri impreuna cu care sa se joace, fara a-i percepe ca pe niste straini.

        Intre 2 si 3 ani copiul tau invata sa inteleaga iubirea si increderea, fiind in masura sa prezinte afectiune si intelegere fara de evenimentele ce se petrec si de persoanele din jurul lui. Este varsta propice pentru a-si face tovarasi de joaca. Foarte curand va dobandi deprinderi de a impartasi ganduri si emotii cu prietenii sau de a-si arata afectiunea fata de unii si de a-i evita pe altii. Tot acum va fi intr-un curs rapid de dezvoltare a limbajului. De aceea trebuie sa ai grija sa il inveti sa fie politicos. Orice spui in fata lui, va retine si reda cu o rapiditate uimitoare.

        Deja peste varsta de 4-5 ani, copilul tau are cateva deprinderi de comportament pe care le vei putea observa in joaca cu ceilalti copii. Spre exemplu, uneori va manifesta atitudini neprietenoase fata de unii parteneri de joaca, mai ales cand se lupta pentru jucarii. Aceste reactii sunt normale pentru orice copil, insa trebuie sa fie monitorizat nivelul de agresivitate, pentru a nu deveni un comportament generalizat. Starea lor de spirit trebuie sa fie condusa de dorinta de a explora cat mai mult si reactii ce exprima un comportament pozitiv. Stimuleaza aceste lucruri in el ducandu-l la evenimente pentru copii,    in cadrul carora isi va face noi prieteni si va invata jocuri noi. Alte activitati stimulatoare pentru a isi lasa in urma inhibitiile sunt cele organizate in grup, precum dansul pentru copii sau gimnastica. De asemenea, ii poti cultiva un caracter extrovert prin a-l inscrie la cursuri de teatru pentru copii. Astfel de programe le puteti gasi la un loc de joaca din Bucuresti,unde se organizeaza periodic petreceri pentru copii in sectorul 6. Un program de activitati diverse il va ajuta pe piticul dumneavoastra sa realizeze care ii sunt pasiunile, facandu-i astfel mai usor de descoperit abilitatile si alegerea precoce a unei cai in viata.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.