Cum stim ca ceva este in neregula cu implantul dentar efectuat

By | ianuarie 29, 2016

Atunci cand ne luam inima in dinti si alegem sa apelam la un implant dentar, ne asteptam ca problema stomatologica pe care am avut-o sa se rezolve pentru totdeauna. Totusi, trebuie sa stim ca daca acesta nu a fost amplasat in mod corect, ori daca nu am stiut cum sa il ingrijim, asemenea ca un dinte natural, ne poate cauza neplaceri. De aceea, este bine sa stim sa depistam semnele care ne arata ca implantul nostru necesita o noua consultatie.

Stomatologie fara durere

Semnele de inflamatie sunt primele care ar trebui sa ne faca sa apelam la ajutorul medicului dentist. Aspectul eritematos este deja un semn ca lucrurile  nu sunt in ordine si ca este necesara o interventie de revizuire. Aceste inflamatii apar adesori din cauza unei igiene defectuoase care implica si acumularea de placa bacteriana si tartru; in acest caz este posibil sa apara si sangerari de mai mica sau mai mare amploare, caz in care vom incerca sa pastram o mai buna igiena a zonei afectate.

Sangerarile sau supuratia sunt de asemenea manifestari care nu sunt normale odata ce implantul s-a instalat si a fost acoperit cu coroana dentara definitiva. De asemenea, daca observam modificari la nivelul tesutului moale care inconjoara zona in care s-a intervenit, ori acuzam dureri la nivelul tesutului osos ce functioneaza ca baza de sprijin pentru implant, va trebui sa ne prezentam medicului care a realizat interventia. Nu trebuie sa amanam acest consult, pentru ca in timp orice situatie se poate agrava si va fi mai dificil de remediat, cu costuri mai mari si cu suferinte mai mari pentru pacient.

Astfel, dupa o interventie de implant dentar, igiena corecta si vizitele regulate la medicul stomatolog sunt conditii esentiale pentru succesul acestuia. Fiind o operatie destul de delicate, trebuie sa stim cum sa ingrijim implantul, mai ales in prima perioada, pentru  a ii asigura longevitatea si rata de supravietuire si pentru a ne bucura de eficienta lui.

Mai ales pentru acest tip de interventii, trebuie sa apelam la medici specialisti cu experienta. La Clinica Dental Crown Health, o clinica stomatologica in sector 3, vei intalni o echipa de profesionisti, care iti asigura calitatea serviciilor. Aici vei beneficia de un tratament de stomatologie fara durere, pentru o experienta confortabila. Acceseaza site-ul cabinetstomatolog.ro si fa o programare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.