De la abandon la reabilitare – Zilele abandonului de Elena Ferrante

By | aprilie 2, 2019

Romanul ”Zilele abandonului” scris de Elena Ferrante se concentraza asupra casatoriei esuate dintre Olga si Mario. Cand barbatul ii spune Olgai ca doreste sa o paraseasca, initial crede ca este o gluma, insa va descopri curand crunta realitate: aceea ca a parasit-o pentru o alta femeie mai tanara.

Desi are doi copii si un caine, Olga incepe sa-si piarda identitate si increderea in sine, facand o obsesie din a cauta argumentele potrivite pentru a justifica decizia sotului sau. Se invinuieste pentru plecarea lui Mario si desi casatoria lor nu era una fericita, aceasta ii dadea un anumit echilibru pe care acum l-a pierdut. La un moment dat, o intalneste pe Carla, actuala partenera a sotului sau, si o ataca. Cand se retrage intr-un spatiu mai calm, se simte prost pentru modul cum a reactionat, dar nu se poate controla. Aceasta stare de degradare o duce la disperare, astfel incat incepe sa-i faca avansuri unui vecin.

Nici chiar acest barbat nu reuseste sa ii redea starea de echilibru, ba dimpotriva, atitudinea ei se inrautateste. Devine paranoica, fara speranta, face atacuri de panica, nu se poate concentra. La un moment dat fiul si cainele se imbolnavesc, iar ea nu se vede in stare sa-i ajute. Cainele moare in chinuri groaznice, eveniment care este un punct de cotitura pentru Olga.

Stocurile Printre Carti sunt pline de carti pentru toate gusturile, asa ca e imposibil sa nu gasiti ceva care sa va faca bine!

Treptat isi pune ordine in viata. In primul rand, castiga custodia comuna a copiilor, iar toate micile detalii ale vietii care nu demult erau lipsite de semnificatie, se transforma in reusite. Pe masura ce se recupereaza, Olga este ajutata si incurajata de prieteni sa-si refaca viata si asa ajunge din nou sa fie impreuna cu vecinul ei si, mai mult, sa-si faca un viitor impreuna.

Vestile rele pot fi gresit gestionate, ajungandu-se foarte usor la depresie. Multe persoane din zilele noastre, barbati si femei, se regasesc in povestea Olgai si nu au curajul sa accepte sprijin specializat pentru a se recupera. Daca nu vedeti luminita de la capatul tunelului, poate ca lectura acestei carti va va ajuta. Accesati www.printrecarti.ro si veti gasi o multime de carti in acest anticariat de carti online. Stocurile Printre Carti sunt pline de carti pentru toate gusturile, asa ca e imposibil sa nu gasiti ceva care sa va faca bine!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.