Decontaminarea apei si ce implica acest lucru

By | martie 20, 2019

Tratarea apei este o practica intalnita la nivel mondial si este o procedura care a trecut prin imbunatatiri colosale pentru a ajunge la standardele actuale. Exista diferite tipuri de tehnologii de tratare a apei, iar acestea depind de tipul de contaminant si gradul de contaminare.

Decontaminarea apei potabile si a apelor uzate ofera un grad de protectie impotriva contactului cu organismele patogene, inclusiv cele care produc boli bacteriene, virale si parazitare. Dezinfectia sau decontaminarea este un proces in care un procent semnificativ de organisme patogene sunt ucise sau controlate. Intrucat un organism patogen poate fi dificil de detectat intr-un volum mare de apa sau de ape reziduale, eficacitatea dezinfectiei este cel mai adesea masurata folosind organisme indicatoare care coexista in cantitati mari de apa in care sunt prezenti agenti patogeni.

Cel mai obisnuit organism indicator utilizat in evaluarea apei potabile este Total Coliform. Cel mai obisnuit organism indicator pentru evaluarea apelor reziduale este coliformul fecal, dar se practica si utilizare Escherichia coli. Intrucat apele menajere uzate contin de 1000 de ori mai multe organisme indicatoare decat apa tipica, dezinfectia acestora este absolut necesara. Exista o serie de produse chimice si procese care vor dezinfecta apele uzate, dar niciuna nu este universal aplicabila.

Pe langa decontaminarea apei reziduale si a celei potabile, se pune mare accent si pe decontaminarea apei industriale folosite in aproape orice industrie, fie in prepararea propriu-zisa a produselor, fie la buna functionare a echipamentelor industriale. De exemplu, in producerea produselor cosmetice, apa pura este indispensabila. La fel se procedeaza si in ceea ce priveste intretinerea echipamentelor. Contaminantii din apa se pot depune in instalatie, fapt care nu este benefic, de asemenea apa asa cum se gaseste ea in stare naturala ar putea afecta integritatea instalatiei, mai ales daca aceasta este metalica si predispusa coroziunii.

Demineralizare apa, statii de tratare apa si nu numai | hidroinstal.ro

demineralizare apa

Indiferent de situatia in care va aflati si aveti nevoie de apa pura, trebuie sa stiti ca la HidroInstal Water veti gasi tot sprijinul necesar in ceea ce priveste procesul de demineralizare apa si nu numai. Accesand www.hidroinstal.ro puteti achizitiona statii de tratare apa, dar puteti avea parte si de consultanta daca solicitati acest lucru!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.