Kylie Jenner devine cea mai tanara miliardara din lume

By | martie 19, 2019

Kylie Jenner a devenit cea mai tanara miliardara pe plan mondial, potrivit listei publicate de revista Forbes. Mezina familiei Kardashian a facut avere cu ajutorul afacerii sale de produse cosmetice. Femeia in varsta de 21 de ani a fondat si detine in mod exclusiv, de mai bine de trei ani, brandul Kylie Cosmetics, o afacere cu produse de infrumusetare, timp in care au fost generate vanzari de sute de milioane de dolari – aproximativ 360 de milioane de dolari doar anul trecut.

Kylie a reusit sa ajunga in topul clasamentului mult mai devreme decat fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, care a devenit miliardar la varsta de 23 de ani. Lista intocmita de celebra revista Forbes arata ca fondatorul Amazonului, Jeff Bezos, ramane in continuare cel mai bogat om din lume. Averea sa este estimata la 131 de miliarde de dolari, mai mult cu 19 miliarde de dolari fata de anul 2018.

Totusi, valoarea combinata a miliardarilor a scazut de la 9,1 trilioane de dolari la 8,7 trilioane de dolari. Spre exemplu, averea lui Mark Zuckerberg, fondatorul companiei Facebook, este printre cele care incep sa scada. Acesta a pierdut 8,7 miliarde de dolari in ultimul an, ajungand la o avere de 62,3 miliarde de dolari, potrivit listei Forbes. Actiunile sale din Facebook au pierdut o treime din valoarea lor, intrucat compania s-a confruntat cu o serie de scandaluri legate de confidentialitate.

Pretul actiunilor Amazon a fost benefic pentru cota bancara a lui Bezos, iar decalajul dintre el si cel de-al doilea clasat pe lista, Bill Gates, este un pic mai mare decat anul trecut, chiar daca averea lui Gates s-a marit la 96,5 miliarde de dolari, fata de 90 de miliarde de dolari cat avea in 2018.

Dintre toti miliardarii de pe lista, numai 252 sunt femei, iar cea mai bogata femeie care a facut avere prin forte proprii este mogulul imobiliar Wu Yajun din China, cu un cont bancar in valoare de aproximativ 9,4 miliarde de dolari.

Numarul femeilor nou intrate pe lista a ajuns la 72 pentru prima data, in ultimii 56 de ani. Safra Catz, spre exemplu, este un nume nou si este co-director executiv al firmei de software Oracle, care, potrivit Forbes, castiga un salariu de 41 de milioane de dolari si se situeaza, astfel, printre cei mai importanti directori femei din lume.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.