Electrocasnice integrate vs. electrocasnice independente

By | decembrie 3, 2019

De cele mai multe ori, atunci cand isi utileaza locuinta cu electrocasnice, proprietarii nu stiu ce decizii trebuie sa ia pentru a avea un spatiu cat mai mare disponibil, iar aparatele electrocasnice sa fie utile si suficiente pentru nevoile familiei. In ultimii ani, solutiile integrate, compacte reprezinta alegerea proprietarilor de locuinte, dar nu intotdeauna acestea se vor dovedi o alegere foarte buna. Electrocasnicele pot fi incorporabile, integrate intr-un corp al bucatariei si nu numai, dar si independente. Pe de o parte, electrocasnicele incorporabile reprezinta o alegere din ce in ce mai populara pentru ca astfel utilizatorii scapa de bataia de cap privind inghesuirea electrocasnicelor independente si totodata indispensabile intr-un spatiu limitat. In plus, electrocasnicele incorporabile creeaza un design unitar al ansamblului si se integreaza cu usurinta in linia generala.

Avantajele electrocasnicelor integrate

Pretul reprezinta unul in principalele criterii pe baza caruia proprietarii locuintelor aleg electrocasnicele incorporabile. Asamblarea acestora intr-o structura compacta presupune costuri de adaptare si de proiectare ce maresc pretul final al proiectului. Efortul financiar este mai usor de suportat atunci cand electrocasnicele componente sunt cumparate pe rand, independente, decat cand trebuie achitat proiectul pe loc.

Mai mult decat atat, cand se defecteaza una din electrocasnicele componente integrate, va fi nevoie practic de remedierea defectiunii in intregul monobloc, iar orice upgrade trebuie facut in functie de anumite criterii si caracteristici. Din punct de vedere al eficientei energetice, integrarea aparatelor intr-un singur corp de mobilier de bucatarie, spre exemplu, ar putea fi un compromis din punct de vedere al eficientei energetice a ansamblului.

Nu in ultimul rand, inainte de a alege tipul de electrocasnice care se potriveste locuintei sau camerei din locuinta, proprietarii trebuie sa ia in calcul si greutatea acestora. la o eventuala mutare in alta locuinta, greutatea ansamblului monobloc va ridica probleme de logistica mult mai greu de rezolvat decat in cazul aparatelor independente, iar demontarea ar fi foarte dificila. In plus, cei care se gandesc la o revanzare a electrocasnicelor, nu trebuie sa ia in calcul modelele integrate, deoarece acestea se vand cu foarte mare greutate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.