Glutenul si rolul acestei proteine in produsele de cofetarie si patiserie

By | decembrie 9, 2019

Glutenul se refera la proteinele din boabele de cereale, precum grau, orz si secara. Aceasta proteina se gaseste in tesutul semintelor si hraneste embrionii plantelor in timpul germinarii. Ulterior, glutenul afecteaza elasticitatea aluatului, actionand ca un lipici care tine totul impreuna.

Nu toate boabele contin gluten. Unele, precum sorgul, meiul, orezul brun, hrisca, orezul salbatic, amarantul, quinoa si porumbul, nu contin aceasta proteina. Ovazul este, de asemenea, fara gluten, dar poate fi contaminat in timpul procesarii.

Glutenul este rau doar pentru anumite persoane care sunt sensibile sau intolerante la aceasta proteina, ceea ce inseamna ca organismul lor produce un raspuns imun anormal atunci cand glutenul se descompune in timpul digestiei. Din acest motiv, foarte multi medici si nutritionisti recomanda o dieta fara gluten, ceea ce inseamna evitarea alimentelor si ingredientelor cu continut de gluten.

Pentru a crea optiuni si pentru aceasta categorie de persoane, cofetarii au gasit solutii originale pentru a pregati produse delicioase, lipsite de gluten. In acest caz, ei folosesc fie faina obisnuita degluteinizata, fie faina din produse care nu contin deloc aceasta proteina, precum migdalele sau orezul. Desi pare imposibil de gatit cu astfel de tipuri de faina, exista solutii aplicabile care pot oferi produse de exceptie. Ba mai mult, aceste produse sunt atat de delicioase incat multi oameni, chiar si in lipsa unei probleme de sanatate, aleg sa le consume.

Torturi la comanda | comanda de tort online | etorturi.ro

comanda de tort online

O dieta fara gluten este recomandata persoanelor cu boala celiaca, sensibilitate la gluten sau probleme dermatologice. Desi este de ajutor in cazul acestei categorii, exista putine dovezi ca o dieta fara gluten ofera beneficii speciale pentru sanatate. Cu toate acestea, o dieta fara gluten poate fi un mod sanatos de a manca in functie de alimentele alese, de frecventa consumului lor, dar si daca restul alegerilor alimentare sunt sanatose.

Cum faina este cea care contine gluten si din ea se fac deserturi, daca aveti nevoie de prajituri si torturi la comanda, cu sau fara gluten, nu trebuie decat sa apelati la o cofetarie care poate sa ofere un asemenea serviciu. Evident, cofetaria eTorturi.ro poate face acest lucru pentru clientii sai, motiv pentru care tot mai multi aleg sa plaseze comanda de tort online, doar accesand etorturi.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.