Generalitati despre depresie

By | august 20, 2018

Depresia este o tulburare de dispozitie care provoaca un sentiment permanent de tristete si pierdere a interesului pentru orice va inconjoara. De asemenea, numita tulburare depresiva majora sau depresie clinica aceasta afecteaza modul in care simtiti, ganditi si va comportati si poate duce la numeroase probleme emotionale si fizice. Este posibil sa intampinati dificultati in ceea ce priveste desfasurarea activitatilor de zi cu zi si uneori va puteti simti ca si cum viata nu merita traita. Mai mult de atat, depresia nu este o afectiune comuna, ci o boala grava, de care este pur si simplu imposibil sa scapati fara ajutor din partea medicului. Depresia poate necesita tratament pe termen lung, dar nu te descuraja, pentru ca majoritatea persoaneleor cu depresie se simt mult mai bine dupa medicamentatie si psihoterapie.

Simptome:

Desi depresia poate aparea doar o singura data in timpul vietii, persoanele predispuse trec in general prin mai multe episoade. In timpul acestora simptomele apar aproape in fiecare zi si pot include sentimente de tristete, lacrimi, lipsa oricarei sperante, stari nervoase fara un motiv real, iritabilitate sau chiar frustare. De asemenea, va veti pierde interesul si placerea de a mai desfasura activitati normale cum ar fi sexul, hobby-uri sau activitati sportive. Puteti intampina tulburari de somn sau chiar sa dormiti prea mult in timpul zilei. Apar oboseala si lipsa energiei, sarcinile mici devin un efort imens, pofta de mancare este redusa, puteti scadea in greutate semnificativ. Alte simptome includ: anxietate, neliniste, incetinirea gandirii, a vorbiri sau a miscarii corpului. Veti trai sentimente de vina, acestea fixandu-se pe esecurile din trecut, va puteti concentra foarte greu, la fel si in legatura cu amintirea lucrurilor si luarea decizilor. In cazurile grave, pot aparea ganduri frecvente de sinucidere sau chiar incercarea de automutilare. Acasta boala cauzeaza si afectiuni la nivel fizic, cum ar fi dureri de spate sau de cap. Pentru multi oameni cu depresie, simptomele sunt de obicei destul de grave si provoaca probleme semnificative ce modifica activitatile de zi cu zi, precum randamentul de la serviciu, de la scoala, activitatile sociale sau relatile cu ceilalti, iar unii oameni se simt nefericiti fara sa stie de ce.

La copii, simptomele depresiei pot include tristete, iritabilitate, agitatie, ingrijorare, dureri, refuzul de a merge la scoala si pot ajunge chiar la obezitate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.