Principiile de functionare ale unei mori cu ciocanele

By | august 21, 2018

Moara cu ciocanele este cea mai cunoscuta masinarie de concasare care foloseste principiul de zdrobire si slefuire a materiei prime. Moara cu ciocanele este un mecanism simplu. Ea presupune un cadru ca o cutie sau o carcasa, un element rotativ dispus orizontal, pe care sunt montate ciocanele si, de obicei, un set de gratare dispuse circumferential in partea inferioara a carcasei. Rotorul este alcatuit dintr-un arbore plasat in lagare pe ambele parti ale carcasei si un tambur sau bobina multiflansa.

Flansele acestui ansamblu cu tambur sunt plasate pe marginea exterioara a bolturilor la care sunt atasate capetele interioare ale ciocanelelor. Ciocanelele sunt realizate intr-o mare varietate de stiluri si forme. Uneori acestea sunt turnate sau forjate, integral, in alte modele, ca si elemente de lovire.

Grilajele constau, de obicei, dintr-o serie de bare de otel rezistent la uzura, dispuse transversal, ce formeaza o cusca circulara in partea inferioara a carcasei, chiar sub actiunea ciocanului. Spatierea acestor bare de otel variaza destul de mult, in functie de marimea produsului si de caracteristicile materialului care trebuie zdrobit. Spatierea poate fi oricare, de la cativa milimetri la cativa centimetri.

Morile cu ciocanele pot fi conectate direct la un motor sau pot fi actionate de o centura plata sau curea trapezoidala. Folosirea curelelor este un avantaj pentru ca permite reglarea vitezei in vederea obtinerii performantei optime pentru fiecare set de conditii. Curelele ofera, de asemenea, un efect substantial de amortizare intre moara si motor, tocmai de aceea este de preferat utilizarea lor.

Capacitatea fiecarei mori este determinata de mai multi factori. Materialul din care este facuta moara influenteaza performanta intr-o mare masura, intrucat exista diferenta in ceea ce priveste loviturile aplicate materiei de macinat. Vitezele mai mari vor avea, bineinteles, un efect mai bun in ceea ce priveste macinarea, dar exista limite precise, atat din punct de vedere mecanic, cat si din punct de vedere operational.

Produse de teleshopping, gama variata de produse utile intr-o multime de domenii | tentant.ro

produse de teleshopping

Daca doriti sa testati o moara cu ciocanele de calitate, la un pret mic, este timpul sa accesati https://tentant.ro/ si sa achizitionati de aici ce va intereseaza. Tentant.ro este un magazin online cu produse de teleshopping in care veti gasi o varietate mare de produse, utile intr-o multime de domenii, nu numai in morarit!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.