Hidroizolarea piscinei si finisarea cu vopsea epoxidica

By | octombrie 14, 2015

hidroizolatii

Piscina, fiind un mediu umed, are nevoie de anumite suprafete care sa asigura o buna hidroizolatie a acesteia, pentru a nu exista schimburi intre cele doua medii, piscina propriu-zisa si suportul exterior.

Hidroizolatii

In mod clasic, pana acum se asigura acest lucru prin pavarea suprafetei interioare a acesteia cu mozaic ceramic, pe un suport adeziv care avea si el un rol izolator. Totusi, pentru ca tehnologia a avansat mult si in ceea ce priveste materialele de constructii si finisajele, acum exista solutii mai simple pentru hidroizolatii.

Astfel, putem vorbi despre utilizarea vopselei epoxidice. Un singur strat de astfel de vopsea speciala, dat pe intreaga suprafata a piscinei asigura o foarte buna impermeabilizare si reprezinta o varianta mult mai economica, mai usor de pus in opera, dar si mai rapida decat placarea ceramica a acesteia. Vopseaua epoxidica are avantajul unei bune elasticitati, astfel incat ea nu se va fisura in cazul in care apar contrageri sau dilatatii ale suprafetelor. Totodata, aceasta este adaptata mediului special din piscine (apa, clor), de aceea este rezistenta la agentii care in mod general pot ataca alte tipuri de finisaje. Stratul de vopsea se aplica pe un suport de mortar hidroizolant, care are atat rol nivelator, cat si izolator, care asigura o baza neteda, ce ofera stabilitatea finisajului epoxidic. Intre cele doua etape de lucru se va astepta o perioada de cel putin 28 de zile, pentru a permite mortarului sa se intareasca complet pentru a fi pregatit sa fie acoperit cu vopsea.

Aceasta este numai una dintre multiplele variante de finisare si izolare a piscinelor. Daca iti doresti informatii complete si ajutorul unor specialisti, noi te sfatuim sa apelezi la Conduraru Grup, o firma specializata, care asigura servicii complete in domeniul constructiilor. Ai toate informatiile aici: hidroizolatii-conduraru.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.