Inchirierea unei masini in Thailanda – la ce sa te astepti

By | aprilie 18, 2022

Exista o multime de birouri de inchiriere in Thailanda – de la „monstri” internationali la mici proprietari privati, in „parcul” carora se afla doar 1-2 masini. Majoritatea turistilor prefera sa inchirieze la fata locului o bicicleta sau o masina, insa este recomandat ca ei sa nu uite de serviciul de rezervare anticipata.

Printre avantajele acestei metode de inchiriere se numara fiabilitatea, obtinerea unei masini la aeroport si posibilitatea de a coopera cu o companie de renume.

Proprietarii unor birouri vor cere plata cu cardul, altii iau un depozit de garantie in numerar. Depozitul de garantie variaza intre 1000-3000 baht (aproximativ 135- 400 lei). Clientul trebuie sa inspecteze bine masina inainte de a semna contractul – exista o multime de birouri frauduloase in Thailanda! Apropo, inchirierea fara franciza nu este disponibila peste tot. Pe Koh Phangan nu exista deloc un astfel de concept.

Prezentare generala a preturilor de inchiriere in Thailanda

Preturile in Thailanda sunt relative. Printre turisti, motocicletele sunt cele mai populare, al caror pret de inchiriere este ridicol – de la 150 baht pe zi ( 20 lei). Pentru 700 de baht ( 95 lei), se poate inchiria un Chevrolet Aveo decent, dar pentru un jeep sau o masina premium, in unele cazuri trebuie platit peste 1.500 de baht ( 200 lei). Cu toate acestea, in Thailanda turistii pot negocia – este recomandat sa utilizeze aceasta tehnica. Preturile de inchiriere in Bangkok:

  • masini compacte – de la 31 euro/zi;
  • clasa economica – 31 euro;
  • clasa de mijloc – 37 euro;
  • masini full-size – 55 euro;
  • SUV-uri – 61 euro.

Reguli de circulatie, amenzi, politie pe drumurile thailandeze

Principala regula pe drumurile regatului este ca thailandezul are intotdeauna dreptate. Daca turistul intra intr-un accident, cu siguranta vina ii va apartine.

Va fi greu pentru un turist sa se obisnuiasca sa conduca pe stanga in Thailanda, dar exista un lucru mai rau – motociclistii. Motociclistii sunt cei responsabili pentru majoritatea accidentelor de pe autostrazile thailandeze.  Limitele de viteza arata astfel:

  • autostrada – 120 km/h;
  • in afara orasului – 90 km/h;
  • in oras – 80 km/h.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.